Saopšteno iz PK

Crnogorski privrednici na sajmu u Sloveniji

Crna Gora je zemlja partner 52. Međunarodnog sajma preduzetništva – MOS u Celju, Slovenija, koji će se održati od 10. do 15. septembra, saopšteno je iz Privredne komore.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 10:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako ističu, riječ je o veoma značajnom privrednom događaju na kojem će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz 34 države i koji će, kako se očekuje, privući preko 100.000 posjetilaca.

“Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO i Investiciono-razvojnim fondom organizuje nastup oko 40 crnogorskih kompanija i institucija na nacionalnom štandu površine 525 kvadrata. To će im omogućiti kvalitetnu prezentaciju proizvoda, da pospiješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, te kvalitetnije pozicioniranje domaćih brendova i mogućnost rasta izvoza”, dodaju oni.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović govoriće na otvaranju Sajma.

“Sajam je podijeljen u pet segmenata: MOS Dom (izgradnja i renoviranje), MOS Tehnika (zanatska i industrijska oprema i materijali), MOS Tur (turizam i hrana, oprema za kampovanje), MOS Biz (poslovne usluge i poslovne mogućnosti u inostranstvu) i MOS Plus (opšti proizvodi za potrošnju). Manifestacija je propraćena predavanjima, događajima i radionicama iz različitih oblasti.

U okviru Sajma biće organizovani međunarodni forum privrednika naše zemlje, Slovenije, Srbije i Hrvatske, prezentacija crnogorskih potencijala i bilateralni sastanci, dani poljoprivrede, investicija, preduzetništva i turizma Crne Gore, kao i posjeta preduzećima države domaćina”, objašnjavaju oni.

Uporedo sa Sajmom, održaće se Dani Crne Gore u Ljubljani, u okviru kojih će biti organizovan poslovni forum sa slovenačkim privrednicima, kao i bogat kulturno-umjetnički program.

Komentari: 0

Novi komentar