Saopšteno iz Uprave javnih radova

MOJKOVAC: U toku radovi na projektima u vrijednosti blizu 40 miliona eura

Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac u planiranoj je dinamici, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore, Miloša Popovića.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 10:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od oko 10 kilometara do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica. Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu. Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je do početka naredne godine.

sastanak-u-opstini-mojkovac-foto1

U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hekatara.  

Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine.

Oni su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca. Posebno su istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone.

Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.

 

Komentari: 6

gost

05. 09. 2019 - 14:42

Ono cudo sto pravite na jalovistu (a prikazano je na fotografiji) ce biti pjesacki most?!?!
Originalno

05. 09. 2019 - 19:14

To je onaj poznati projekat koji nije zaživio u Podgorici, takozvani "kružni most".
kruzis, kruzis dok skuzis

05. 09. 2019 - 20:34

" Nikad Doma " sto bi Cetinjani rekli . Dok se zemlje dovatis ima da kruzis kao satelit 5 krugova . Lakse je pretrcat preko ulice . Tako su na Zabjelo pasarelu pravili koju niko ne koristi .
To ce bidne

05. 09. 2019 - 15:42

Golden gejt u Mojkovec . A mogli su sigurno za pola para da nadju bolje rjesenje .
X

05. 09. 2019 - 15:57

Gledam ovu skalameriju pa ocima ne vjerujem . Svrha ovog mosta bi trebala biti da pjesaci bezbjedno predju na drugu stranu magistrale a ovi su im sa te strane izgradili pontonski most kao preko delte Amazona. Bespottebno bacanje novca i unistavanje povrsine koja bi trebala korisnije posluziti ljudima tamo .
CCCC

05. 09. 2019 - 17:19

Projekat jedino ima smisla ako ce ispod ovog C dijela napraviti kladionice , kafice i javni WC .
Novi komentar