Osnivanje Savjeta za filmsku djelatnost

Marković sa italijanskim glumcem Garkom: CG ima dobre potencijale za snažniji razvoj kinematografije

Osnivanje Savjeta za filmsku djelatnost kao i jačanje zakonodavstva i druge infrastrukture u oblasti filmske djelatnosti, daće Crnoj Gori novu šansu za razvoj i promociju, te valorizaciju naših nespornih potencijala, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa slavnim italijanskim glumcem Gabrijelom Garkom.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 11:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Želimo da unaprijedimo filmsku djelatnost, da Crnu Goru oplemenimo filmskim sadržajima. Stoga nam je važno da ćete nam, kroz Vaše članstvo u Savjetu za filmsku djelatnost, iskustvo i imidž, pomoći u ostvarivanju ovih ciljeva“, kazao je premijer Marković i dodao da se nada intenziviranju saradnje sa italijanskim filmskim sektorom.

Predsjednik Vlade je posebno važnim ocijenio obezbjeđivanje dugoročnih izvora finansiranja kinematografije. Podsjetio je da su prvi put u istoriji naše kinematografije novi crnogorski filmovi bili dijelom zvaničnih selekcija svjetskih festivala u Montrealu, Kanu i Veneciji, a naši mladi reditelji dobitnici značajnih međunarodnih priznanja.

Garko je zahvalio na ukazanom povjerenju i prilici da doprinosi razvoju crnogorske kinematografije. Istakao je da je Crna Gora, zbog svojih prirodnih ljepota i postojanja mora i planina na malom prostoru, zanimljiva svima u kinematografiji.

Sastanku je prisustvovao i ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je upoznao sagovornike sa projektima kroz koje Vlada želi da podstakne producente i koproducente da dođu u Crnu Goru i investiraju u ovaj sektor u Crnoj Gori.

Garko boravi u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje će će mu biti predstavljeni kapaciteti naše države u filmskoj industriji, potencijali za inostrana snimanja i podsticajne mjere za inostrane producente.

Komentari: 6

vrh

05. 09. 2019 - 12:45

ovo je vrhunac
nije ovo

05. 09. 2019 - 15:28

očekuje se film u kojem će glavne uloge imati Bogdanović i Marković.
surovo realno

05. 09. 2019 - 17:44

Imamo fenomenalne kulise za snimanje krimi filmova a i scenarije mogu da prepisu is istinitih dogadjaja.
Svačesa

05. 09. 2019 - 19:07

Biće da su Garka preporučili filmovi Tinta Brasa, ona "gola klasika"! Mora da je Marković upoznat sa njegovim opusom, a Bogdanović sigurno jeste!
rade

05. 09. 2019 - 19:08

Moze li neko pitati gfosp. Markovica,zasto se ne gradi gondola na Zabljaku,kao ni nova staza >???????
matija

06. 09. 2019 - 13:01

Sapunice igra ovaj! bice to ozbiljni standardi!
Novi komentar