Gradonačelnik Podgorice i direktor Vodovoda obišli radove

Voda za 700 domaćinstava Kakaricke gore do sredine naredne godine

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid obišli su danas radove na izgradnji vodovoda na Kakarickoj gori.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 13:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik je saopštio da su Glavni grad i  preduzeće Vodovod i kanalizacija zajednički angažovani na veoma važnom poslu rješavanja problema vodosnabdjevanja za posljednje veliko podgoričko naselje koje ima oko 700 objekata individualnog stanovanja.

„Imajući to u vidu, Glavni grad je uz podršku ljudi iz našeg preduzeća Vodovod i kanalizacija zatvorio finansijsku konstrukciju i krenuo u trajno rješavanje tog problema, što podrazumijeva realizaciju projekta kroz nekoliko faza”, naglasio je Vuković  i dodao da će dvije od tri faze ovog projekta biti završene do kraja oktobra tekuće godine.

“Riječ je o izgradnji pumpe u podnožju ovog naselja odakle će se voda pumpati  do rezervoara kapaciteta 600 kubnih metara i ostaje nam još da odradimo i potisni cjevovod u dužini 1.250 metara čime se stvaraju pretpostavke da se svi individualni objekti do polovine naredne godine priključe na vodovodnu mrežu“, istakao je Vuković.

On je naglasio da u trećoj fazi, koju će Glavni grad takođe  finansijski pomoći, očekuje učešće i predstavnika lokalne zajednice, a da će gradska uprava, uvažavajući činjenicu da su građani Kakaricke gore 50 godina bez vode, kao i da je materijalni status jednog broja njih nezadovoljavajući, pomoći u većoj mjeri nego što je to bio slučaj do sada.

Direktor  gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid je saopštio da je objekat centralnog rezervoara  najveći i najznačajniji dio sistema vodosnabdijevanja na Kakarickoj gori koji treba da obezbijedi  uredno snabdijevanje vodom  za sve građane tog dijela grada.

„Naš plan je da objekat završimo do  kraja oktobra i da uporedo sa realizacijom ovog projekta počemo da gradimo još jedan objekat u podnožju Kakaricke gore sa  pumpnim postrojenjima koja će vodu izbacivati do ovog rezervoara. To su prve dvije faze  koji će stvoriti preduslove da iz ovog rezervoara svi stanovnici koji gravitiraju  na ovom području imaju  uredno vodosnabdijevanje“ istakao je Makrid.

On je naglasio da će do kraja godine Vodovod i kanalizacija upotpuniti  projektnu dokumentaciju, uzimajući u obzir činjenicu da se Kakricka gora konstantno širi.

„Želimo da svaki građaniin Kakricke gore dobije vodu. Zajedno sa lokalnim stanovništvom izgradićemo oko 5-6 km vodovodne mreže na kojoj ćemo ugraditi oko 70 šahti, a nakon toga slijedi priključenje svih individualnih potrošača na mrežu, tako da se nadam da će sredinom naredne godine svi građani ovog područja biti priključeni na sistem vodosnabdijevanja Glavnog grada“, zaključio je Makrid.

 


 

Komentari: 0

Novi komentar