„Živimo kulturu“

Dva komada nezavisne produkcije i koncert „Who See“ sljedeće sedmice u Sloveniji

U okviru manifestacije Dani Crne Gore u Sloveniji, koji će biti održan sljedeće sedmice, Ministarstvo kulture u toj će državi 12. i 13. septembra upriličiti više umjetničkih programa. 
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 14:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Kao dio naše kampanje „Živimo kulturu“, tih dana će u Ljubljani i Celju na programu biti dva komada nezavisne pozorišne produkcije iz Crne Gore, uz nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regiji – „Who See“, najavljeno je iz Ministarstva kulture. 

Prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni „Vodni stop“ u Celju. 

Te večeri, sa početkom u 20:30 časova, na repertoaru će biti predstava „Pometnje pitomca Terlesa“, rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a „Budo Tomović“. Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila. Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz će biti slobodan.

Publika u Ljubljani biće u prilici da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji.

Naime, u 19 časova, u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz, počeće komad „Mlijeko u prahu“ Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) iz Podgorice. Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović. 
 Sastav „Who See“ nastupiće iste noći na Gornjem - Starom trgu u Ljubljani. 

Biće to ujedno i njihov prvi nastup u Sloveniji. Koncert će početi u 20:30 časova, pri čemu će intro i warmup raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono). Ulaz će biti slobodan.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države.
 

Komentari: 0

Novi komentar