Bivši crnogorski selektor za Mondo

Tumbaković o Savićeviću: Ne može moja riječ da opiše njegovu genijalnost

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Ljubiša Tumbaković, razgovarao je sa novinarom Nebojšom Petrovićem za portal Mondo, u rubrici “Moja azbuka”, i možda iznenađujuće, kada se došlo do slova “D”, kao prvu asocijaciju naveo predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), Dejana Savićevića.
Objavljeno: 05. 09. 2019 - 15:01 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tumbakovic o Savicevicu: Ne moze moja rijec da opise njegovu genijalnost
Foto: Profimedia i Nedeljnik

To ne bi bilo čudno da se Tumbaković kao doskorašnji selektor Crne Gore i Savićević nisu neslavno rastali uoči utakmice protiv Kosova.

“Postoji taj igrački momenat u kojem je svaka moja riječ suvišna i ne može vjerodostojno da opiše njegovu genijalnost. Postoji i ovaj rukovodeći dio koji je takođe imao svoje lijepe trenutke. Taj jedan detalj, jedan dan ili preciznije rečeno dva dana, koji su izazvali toliko buke i prašine, nisu, ne mogu i neće nikada da promijene moj stav o Dejanu Savićeviću”, rekao je Tumbaković za Mondo.

Savićević je, da podsjetimo, u intervjuu za Nedeljnik poslije rastanka sa Tumbakovićem rekao da ga je iskusni stručnjak razočarao kao čovjek i profesionalac.

“Vidim da je po postavljenju za selektora Srbije rekao da ne zna da li je donio ispravnu odluku, ali jeste logičnu. Kako to može da izjavi čovjek koji kaže da ima principe? Koji su to principi? Kako može neko da te nazove u minut do 12 i kaže ti ‘nemoj da vodiš reprezentaciju Crne Gore’?

Da li neko zaista misli da je tu odluku donio po ličnom ubjeđenju? Ili su ga zvali iz kabineta...

Ja znam samo da se ne postaje patriota u minut do 12. I to poslije poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mjesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dođe i da mi kaže: ‘Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to.’ I tada da mi je rekao, kazao bih mu: ‘Okej, prihvatam'”, rekao je između ostalog Savićević.

Komentari: 8

Tebra

05. 09. 2019 - 15:38

Kao ljudi obojica stoje na istim pozicijama . Deju su ipak vezane ruke i jezik .
Ne/čovjek

05. 09. 2019 - 17:40

Tumbakovicu uzalud pričaš i “lakiras”, djelima si pokazao kakav si ne/ čovjek. Bolje bi bilo da ne bijelis zuba.
GRAĐANSKI

05. 09. 2019 - 18:17

Sram ga i stid bilo! Kako ikad više može ikoga iz Crne Gore da spomene!
grbakh

05. 09. 2019 - 22:48

DA LI SU DOSLI I DO SLOVA " M ….."?
Nešto

06. 09. 2019 - 10:49

ne vjerujem da ratnog zločinca Mladića smiju spomenut u negativnom kontekstu, za obojicu je to srpski heroj.
Marko

06. 09. 2019 - 20:11

Misliš ratnog heroja Mladića?
Anagustum

06. 09. 2019 - 02:41

Mnogo sam puta ostavljao komentare u kojim sam ukazivao da Je Srbski trener (Tumba) bilo jako loshe rijeshenje za Crnu Goru iz vishe razloga: drukcije mentalitet koji nezna da probudi pobjednicki duh u Crnogorca, nedostatak motivacije za neki uspjeh crnogorskog sporta jer to 95%-tu Srba neodgovara, prosjecan strateg koji nije Imao neki zapazheni uspjeh izvan beogradskog futbala, lousy motivator i menadzer kojem je jedini cilj bilo da udomi odhje nekoliko srbskih igracha na rachun nashe stete i naseg talenta. Vidhjeli smo noches Kosovica i otsale koji su prvi put dobili shansu da igraju za svoju zemlju. Osjecham da su nam Dejo neznanjem i Tumba svojom prefiganoschu ukrali 2.5 godine fudbalskog uspona i razvitka. No, shto je tu je. Idemo dalje. Tumba che usrechiti Srbski futbal. ...sad kad ih Portugalija odere u sred Beigrada. Srecno im bilo. Lekcija nauchena. ( josh jednom)
Marko

06. 09. 2019 - 20:13

Ako ti kao takav stručnjak ne bi mogo voditi reprezentaciju....bez svakog
Novi komentar