Zagreb: Traži se zabrana Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Bajage, Miroslava Ilića

Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival "Rujanfest" u Zagrebu pozvani pjevači iz Srbije.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 11:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjega "Rujanfesta" i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pjevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, prenio je Index.hr.

"Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne muzičke odlučili su da će ugostiti srpske folk-pevače pod sloganom 'Pomeri svoje granice zaba Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora "Rujanfesta", Darko Fuček, koji je u Dnevniku Nove TV rekao: "'Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovde na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu.''

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner.

A ti sporni srpski folk pevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga.

 

Komentari: 8

Yebo

06. 09. 2019 - 13:19

A što bi tek činjeli da im se navade Bećković, Raković, Antić, Marić, Mirović...
Jagoš

06. 09. 2019 - 15:17

Još treba dodavati: ruski patrijarh, ruski ekstremisti, članovi ruskih institucija od kojih se Putin ne ograđuje, srpski patrijarh sa cijelom SPC, članovi vlade od kojih se Vučić ne ograđuje, a mi bez i jedne protesne note, a Hrvati brane svoju zemlju čaki i od totalno nebitnih pjevača! Svaka im čast!
roki

06. 09. 2019 - 15:24

Ajde ove turbofolkerke i ja bi im zabranio ulaz u zemlju, jer zagaduju kulturni prostor,ali Bajagu,Joksimovica,sto njih ??? Ti ljudi nikada nisu rekli nista lose o bilo kome.
bojna

06. 09. 2019 - 19:16

Bajaga je iz Bjelovara i ima domovnicu i putovnicu . Kulturan decko kojega nikada nijesam cuo ruznu rec o bilo kome . Nego dosli bi branitelji a i vi zeljenasi na Seku al boracka pemzija mala a triba platit ulaz, pice i porciju cevahpa .
Nije tacno

06. 09. 2019 - 16:37

Bajaga nije pjevao te pjesme. Za ostale ne znam.
sad bi ozbiljnu glazbu

06. 09. 2019 - 19:19

Inace sjecam se da smo cesto isli na narodnjake u Samobor na periferiji Zagreba . Trestalo dan noc gore nego u Sabac i vazda krcato otmjene raje .
Badzana

07. 09. 2019 - 12:38

Cudan neki spisak nepozeljnih! Ne lice mi na takve.Šta bi tek rekli za Eru,Djanija i mnogih drugih.
Daka

07. 09. 2019 - 16:31

Bajaga je svirao vojsci SRK i bio je jedan stih na foru: "Vojska krajine sprske smrskace protivnike mrske..." nesto tako. Isao je da svira i da pruzi podrsku Srpskoj Krajini i za to primao pare.
Novi komentar