Ili-ili sa Radovanom Čeprnićem

Opaki pogled bokeškog rendžera

Gitaristu bokeškog bluz rok benda Light Under The Black Mountain i orkestra Mjesna muzika Đenovića, Radovana Čeprnića sreli smo u plažnom baru „Palma“ u Đenovićima u kojem se prije tonske probe obavezno kuša pivo.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 12:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sumirali smo utiske o radnom ljetu – snimanju materijala za studijski album, nedavno održanom festivalu „Mještani mještanima“ na kojem je njegov bend bio glavna zvijezda prve večeri. Čeprnić je svirao i sa Mjesnom muzikom koja je nastupila posljednje večeri festivala. Kada nije sa bendom ili orkestrom, možete ga čuti i u akustičnoj varijanti, cover duo poslastici Low Voltage. Najavio je i koncert benda LUTBM u hercegnovskoj „Pivnici“ na žurki stip festivala 9. septembra. Iako je žurio na tonsku probu, rado je pristao da se obračuna sa našom Ili-ili pitalicom. Pročitajte kakve to mađije krije ovaj vješti gitarski mag. 

Čak Noris ili Žan Klod Van Dam?

- Teksaški rendžer! All the way, odrastao sam uz tu seriju. I Žan je teška mađija, ali zna se ko je tata.

Mladen Vojičić Tifa ili Željko Bebek?

- Kad god slušam Dugmiće volim ih podjednako, ali biram Bebeka jer je to najplodnija era Dugmeta.

Kventin Tarantino ili braća Koen?

- Koeni su sjajni, ali Kventine, ja biram tebe. Jednostavno, sve što je uradio je savršeno, da se ne može ništa ni oduzeti, ni dodati. Jedva čekam da pogledam „Once Upon a Time... in Hollywood.“

Džon Vejn ili Klint Istvud?

- Moj otac bi sigurno glasao za Vejna, ali ja glasam za najopakiji pogled zabilježen na filmu, a to je Klintov. Plus što je genijalan režiser.

The Beatles ili The Rolling Stones?

- Dejan Cukić je u jednom intervjuu rekao albumi Bitlsa, a koncerti Stonsa. Ja bih ipak rekao i albumi i koncerti i samo Stonsi, uvijek. Sve će nas nadživjeti!

Serije „Game of Thrones“ ili „Peaky Blinders“?

- „Peaky Blinders“ definitivno! Pogotovo nakon finala „Game of Thrones“ koje je planetu uspjelo da razočara. Mada i sa „Blindersima“ nastavljaju, ali sumnjam da će se pokakiti po sebi kao što su to uradili Den Vajs i Dejvid Beniof sa „Igrom prijestola“.

Filip Žmaher ili Vlado Kalember?

- Dvije legende! Žmahera znam lično i stvarno me je oduševio koliko je opušten, tako da - sorry, Vlado.

Horejšio Kejn („CSI: Miami“) ili doktor Gregori Haus („Hause, M. D“)?

- Hju Lori. Ajde što je genijalan glumac još od „Crne Guje“ nego je i muzičar svjetske klase. Nikad neću zaboraviti njegov koncert u „Sava centru“ 2014. godine.

Smak ili Azra?

- Kao jedan obični gitarista za očekivati bi bilo da biram Smak, ali ipak idem sa Azrom i Džonijevim neprevaziđenim tekstovima.

- Beti Đorđević ili Bisera Veletanlić?

- S obzirom na to da je Beti sada „počasna građanka“ Đenovića, nakon što je zatvorila festival „Mještani mještanima“ koji je Light Under The Balack Mountain  otvorio, odgovor je jasan.

Mumijevi ili porodica Kremenko?

- Naravno Mumijevi, kao klinac sam natjerao ujaka da mi kupi usnu harmoniku zbog Svireta. Naravno, moje interesovanje za harmoniku nije bilo dugog vijeka, zato se držim gitare, a harmoniku prepuštam Danijelu Petkovskom iz našeg benda.

Edi Veder ili Kris Kornel?

- E, ovo je baš teško pitanje. Lejn Stejli, frontmen benda Alice In Chains neka bude konačan odgovor.

The Books of Knjige ili Monty Python's Flying Circus?

- Domaća proizvodnja, naravno. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Popaju što je snimio video najavu za koncert Mjesne muzike Đenovići na Kanli kuli.

Del Boj iz serije „Only Fools and Horses“ ili Džoi iz „Friends“?

- Nema jadni Džoi šta da traži pored legende Pekama grada. „Mućke“ su i dalje neprevaziđene.

Deep Purple ili The Who?

- Led Zeppelin! J

(FOTO: Privatna arhiva)

Komentari: 0

Novi komentar