Pripadnici XI kontingenta VCG

U Avganistan stigli 27 crnogorskih vojnika

Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute Support) , njih 27, stigli su u Avganistan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 15:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak. 

„Pred Vama jeste složen zadatak i od Vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti  i poštujući običaje drugih“, istakao je Dakić. 

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. 

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

„Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske CG, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa “, kazao je kapetan Kovačević. 

Pripadnici XI kontingenta u misiji „Odlučna podrška“ biće šest mjeseci.  

11kontigentavganistan

11kontigentavganistan2

11kontigentavganistan3

11kontigentavganistan5

Komentari: 6

Rankovic

06. 09. 2019 - 17:47

Blago njima, idu da ratuju za multinacionalne kompanije ! Vi se zivi i zdravi vratili, a ti zbog cijih ste interesa tamo, crkli do sjutra !
murko

06. 09. 2019 - 18:48

Ne idu da ratuju za kompanije nego da donesu slobodu narodu Aganistana. Da i njima sine sunce slobode, pravde i demokratije. Generacije Avganistanaca ce im biti zahvalne, jer nema vece srece za dete nego kad ti strani vojnik ubije oca za tvoje dobro i dobro tvoje otadzbine. Da ne govorimo o prilivu stranih investicija. Tek je to dobro, kada poklonis sve izvore, rudnike i polja, da bi ti sutra bilo bolje.
Sretno momci !

06. 09. 2019 - 19:10

Kako provincijalci vole da se bave visokom politikom. Sve ima je u par poteza objasnjeno, crno-beee-lo, zavjere naravno od zlog Zapada. Srbi iz Crne Gore istancan osjecaj za pravi put za progres. Cijela Evropa jednim putem a oni unazad drugim. Samo podalje od ove kuge
murko

06. 09. 2019 - 20:40

1914. i 1941. smo bili okruzeni tadasnjim nato drzavama. Tada je izgledalo da ce vecno trajati i da je najbolje za nas da udjemo u porodicu civilizovanih i demokratskih naroda. Pa ispao corak. Kancer jede ne nas nego celu planetu i zove se ne uranijum, nego kapitalizam. Kapitalizam je izgovor da ono najnize, zivotinjsko u coveku izmili na povrsinu, pa gramzivost, pohlepa, oholost, surovost... vise nisu mane i nedostaci karaktera. Kada imas para mozes da pises otvorena pisma preko svoje televizije, a da ne budes kreten, nego ekscentrik. Da se drogiras, a da nisi narkoman, nego boem. U svojoj decijoj pameti, umiruca civilizacija misli da je nadmudrila Boga. I mi bi u poslednji vagon tog voza da uskocimo, a lokomotiva vec leti u bezdan
ćurko

06. 09. 2019 - 22:59

Ne razumijem ekavicu.
Jeremije

07. 09. 2019 - 00:32

Yes,yes! evo i nas prijesednik je iznajmio privatni jet da skoci do sprovoda druga Roberta Mugabea kojije vladao60 godina!a nas Milas ce i vise jer je mlad poceo da vlada bar 90godina!
Novi komentar