PR Nacionalne turističke organizacije Nina Vukčević

Crna Gora od turizma prihodovala 255 miliona eura u prva dva kvartala

Crna Gora je ove godine ostvarila značajan napredak u turizmu, kako u kvalitativnom tako i u kvantitativnom smislu, izjavila je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO) Nina Vukčević.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 15:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

“U sadejstvu sa turističkom privredom Crne Gore, koja je nezaobilazan partner u nasim djelovanjima uspjeli smo da podignemo kvalitet usluge na svim nivoima što je rezultiralo dobrim turističkim rezultatima. O tome najbolje svjedoče podaci Centralne banke Crne Gore prema kojim su prihodi od turizma i putovanja tokom prva dva kvartala tekuće godine iznosili gotovo 255 miliona eura, što je za oko 25 miliona više u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom”, navela je Vukčević.

Takođe, kako je dodala, Crna Gora bilježi i rast namjenskih prihoda. 

“Samo od boravišne takse od početka godine zaključno sa 4. septembrom, u dijelu koji pripada budžetu i lokalnim turističkim organizacijama,  prihodovano je preko 7,3 miliona eura što je za 1,3 miliona eura vise u odnosu na isti period prethodne godine”, kazala je PR NTO.

Trend rasta, istakla je Vukčević, pokazuju i podaci relevantnih institucija za praćenje turističkog prometa. 

“Do 1. septembra crnogorski aerodromi su opslužili preko  1.900.000 putnika sto je 137.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine. Pozitivne rezultate bilježe i Nacionalni parkovi koje je  posjetilo 31 odsto vise turista nego lani. Turistička postsezona je počela veoma uspješno. Prema procjenama lokalnih turističkih organizacija na današnji dan u Crnoj Gori boravi oko 111.000 gostiju, što je u odnosu na uporedni podatak prethodne godine  broj veći za  29.000. Shodno najavljenom bukingu i činjenici da većina sezonskih letova traje, do kraja oktobra očekujemo da će ova postsezona biti bolja od prošlogodišnje”, zaključila je Vukčević.


 

Komentari: 0

Novi komentar