Na svečanoj ceremoniji otvaranja drugog Sajma pčelara

Crnogorski tradicionalni ples u centru Podgorice (Video)

Folklorni ansambl na otvaranju manifestacije Sajam pčelara
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 17:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Udruženje Crnogorska pčela i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore organizovali su drugi po redu Sajam pčelara koji je otvoren danas u Podgorici na Trgu Nezavisnosti. Sajam će trajati do nedjelje a svoje proizvode predstavlja 31 izlagač.

1

Svoje proizvode izlažu pčelari iz svih gradova Crne Gore kao i gostujući izlagači iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

2

Na sajmu se može probati i kupiti kvalitetan med što je osnov manifestacije ali se mogu naći i drugi pčelinji proizvodi, polenov prah matična mliječ, propolis...

3

Na svečanoj ceremoniji otvaranja gostovao je Folklorni Ansabl Crna Gora, kao i guslar Miljan Golubović.

 

 

Komentari: 11

Vitni Voren

06. 09. 2019 - 18:10

Bog vas blagoslovio! Puno mi je srce! Vazda igrali i pjevali Crnogorci i Crnogorke moje!
Djordje

06. 09. 2019 - 18:33

Crveno Plavo i Bijelo njim se dice Crnogorstvo i Srpstvo cijelo. Oj ha.
MilenaS

06. 09. 2019 - 20:30

Djordje, koje, BRE, " srbstvo"? Nema toga odje, nit je ikad bilo! A oprosti, da sam znala da ibh toliko volis, pronasla bih koji primjerak za tebe, makar pozajmila iz daljeg komsiluka.
Djordje

06. 09. 2019 - 21:33

Ti si zatrovana odavno,da mi je smo znat koje si godiste,sve bi se samo reklo,djetetu i naivnom lako je podvalit,tu je zlo najbolje djeluje. A to da ga nema,prije bih rekao da nepoznajes Crnu Goru najbolje a pogotovo istoriju. Mrznja velika u vama Montegringosima.
danilo s.

07. 09. 2019 - 09:44

Djordje, Osim što, izgleda, nemate mnogo pameti – nemate ni sluha? Zar vam nije jasno da muzike i igre iz CG i Srbije nemaju ama baš ništa zajedničko ili slično? To je jedan od najboljih dokaza da nijesmo isti narod. Crnogorci nijesu Srbi! Nazivanje Crnogoraca "Montenegrinosima" samo potvrdjuje koliko vam je pamet plitka? Naime, tvrdite da ste vi "pravi Crnogorci" - a ne priznajete da Crnogorci (kao narod) postoje? Crnogorci su, za vas, "izmišljena nacija"? Ako je tako, odbacite svaki pomen imena crnogorskog i budite ponosni – Srbi-janci. Prihvatićemo vas kao o sve druge narode koji žive sa nama u CG. Medjutim, lažno se prestavljati da ste vi pravi „Crnogorci“ - i, istovremeno, negirati Crnogorce i oburdavati svoju domovinu CG - zaslužuje najdublji prezir. P.S. Da je sreće, na svim glavnim trgovima naših gradova trebalo bi organizovati nedeljne folklorne večeri pjesma i igara svih naroda koji žive u CG. To bi bila u velika atrakcija za turiste.
ПераКојот

07. 09. 2019 - 12:37

А зашто је народна ношња црвено-плаво-бела? Има ли неког објашњења? Иначе, то што је неко Србин, не значи да не може да се изјашњава као Црногорац, или Војвођанин, Шумадинац, Крајишник, Македонац... Али као што Грцима смета када се македонски Словени изјашњавају као Антички македонци, тако и Србима смета када се црногорски Словени изјашњавају као аутохтони Црногорци.
Milet pasja

06. 09. 2019 - 20:33

Djole, haha: Crveno - Crnogorska krv za slobodu i samostalnost; Plavo - crnogorsko more najljepse; Bijelo - da ti oci pobijele od ljubomore sto Crnogirci NIJESU Srbi, i sto ne mogu biti.
ПераКојот

07. 09. 2019 - 12:43

Баш рационално, А имаш ли неки историјски документ који то потврђује. Пошто има неких других симбола који имају исти редослед и исте боје, али малчице другачијке објашњење. :P
Podgoričanka

06. 09. 2019 - 19:22

Uživanje gledati, kako su poletni
MilenaS

06. 09. 2019 - 20:43

Kako mocna zavrsnica, prava crnogorska svita! Crstitke koreografu! Kao nekafasnji clan studentskog KUDA Akademik, i sad se s postovanjem sjetim velikog koreografa Ablaha Abdovica. Bio je klasa u postavljanju Crnogorskog ora. A bogami, i Soc, i kasniji koreografi. Hvala za ovu iskru crnogorske duse! Podrzavam vas! I kao kulturolog i Crnogorka.
Ksenija Petrovic

07. 09. 2019 - 19:20

Ovo je raj za oci jos ovako mladi i poletni Tek da je vise ovakvih manifestacija da đeca uce nasu kulturu i nase. obicaje Jos jednom bravo za organizatora
Novi komentar