Nurković: Očekujemo veliko interesovanje stranih kompanija za razvoj aerodroma i izgradnju auto-puta

Vlada očekuje veliko interesovanje stranih kompanija u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, kao i nastavka izgradnje autoputa Bar-Boljare, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, kazao da su projekti na čijoj realizaciji se radi kapitalni i razvojni u svakom pogledu, zbog čega očekuje veliko interesovanje stranih kompanija.

„Dobrodošle su sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za tako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su uslugom i cijenama konkurentne na međunarodnom tržištu“, rekao je Nurković.

Ozan je saopštila da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, i dodala da vjeruje u kvalitet kompanija iz Turske koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona i šire.

Na sastanku je ocijenjeno i da je interes Crne Gore da se na transparentan način i u fer uslovima odaberu najbolji partneri za projekte koji slijede.

Iz Ministarstva su kazali da je današnji sastanak bio prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Nurković je učesnike sastanka informisao o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade na nacionalnom nivou.

Komentari: 2

Goran

07. 09. 2019 - 08:13

najopasnije je Turcima ili Slicnim zemljama dati aerodrome. Ako neka zapadna kompanija ne preuzme od turista sa zapada nista,plate ce spustati i otustiti radnike. To nam je buducnost sa kompanijama sa istoka.
kuki

08. 09. 2019 - 09:04

kako ce te datii aerodrome na koncesiju kada to nije ni objavljeno, samo prazna prica, kada ce djekna kao brexit
Novi komentar