Predsjednik Barselone otkrio sve o ljetnoj sagi zvanoj Nejmar

Predsjednik Barselone Pep Maria Bartomeu odlučio je konačno da progovori šta se dešavalo sa ljetnom sagom oko Brazilca Nejmara.
Objavljeno: 06. 09. 2019 - 23:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ljetnjem prielaznom roku fudbaler PSŽ-a se konstantno povezivao sa povratkom u Barselonu, a mediji su konstantno pisali da je na pomolu razmjena igrača uz dodatni novac kojeg nudi Barselona.

Ipak, Bartomeu tvrdi drugačije. Istina je da se pregovaralo, ali nije tačno da je Barselona nudila igrače PSŽ-u.

"Barsa je učinila sve moguće da dovede Nejmara ovog ljeta. Svi smo radili na tome. Znali smo da je na prodaju, a Leonardo nam je otvorio vrata pregovora. Do dogovra nije došlo zbog zahtjeva koji nisu mogli biti ispunjeni", rekao je Bartomeu, pa je nastavio:

"Pisalo se da nudimo određene igrače, ali to nije istina. Mi nismo nudili igrače, već je PSŽ tražio neke od njih. Pregovori su propali nakon što su se ljudi iz PSŽ-a pojavili sa novim zahtjevima. Nismo ih prihvatili i odlučili smo da prekinemo pregovore. Ne želim govoriti o imenima, ali tražili su više igrača uz novac, a igrače su htjeli na pozajmicu uz mogućnost kupovine narednog ljeta".

Nejmar sigurno neće doći u januar... 

"Nije nam u planu za januar. Nejmar je rekao PSŽ-u da samo pregovaraju sa Barcelonom, želio je otići, ali ove godine će igrati za PSG", završio je izlaganje Bartomeu.

Komentari: 0

Novi komentar