Zamjenik kosovskog premijera

Hodžaj: Imamo informaciju da još deset država može da povuče priznanje Kosova

Postoje kredibilne informacije da još deset država može da povuče priznanje Kosova, izjavio je zamjenik premijera Kosova u ostavci Enver Hodžaj.
Objavljeno: 07. 09. 2019 - 08:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hodzaj: Imamo informaciju da jos deset drzava moze da povuce priznanje Kosova
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Zamjenik premijera Kosova u ostavci i zamhenik predshednika Demokratske partije Kosova (DPK) je u emisiji KTV rekao da su od "jedne susjedne zemlje" dobili informacije da "Srbija priprema kampanju za povlačenje priznanja" i pomenuta su i sredstva za to.

"Trinaest država je povuklo priznanje. Mi treba prvo da shvatimo karakter naše državnosti. Ako bismo bili članica UN priznanje bi bilo univerzalno. U situaciji u kojoj smo, kada jedna država prizna Kosovo, treba uspostaviti diplomatske odnose. Neke od njih su stvarno ranjive", kazao je Hodžaj i dodao da je dijalog sa Srbijom imao za cilj, pored ostalog, i da donese nova priznanja Kosova.

Hodžaj koji je u dva mandata od 2010. godine bio ministar spoljnih poslova Kosova, rekao je da Kosovu treba spoljna politika koja ima operativni plan i strateški pristup, i podvukao da su povlačenja priznanja Kosova mogla biti preduprijeđena.

Komentari: 6

Gadsi

07. 09. 2019 - 10:09

A Crna Gora obrukana za sva vremena. Samo povlačenje priznanja Kosova od strane CG može sprati sramotu koju nam je nanio ovaj sramni režim.
Zeljko R

07. 09. 2019 - 10:39

Nikada mi nije jasno kakva sebi imena daju ovi srbijanci dok komentarisu, vidji ovoga Godsi. Necemo NIKADA povuci priznanje, no se nadam brzih dana da cemo priznati i Vojvodinu. To vam je racun za 1918g koju vam NIKADA necemo zaboraviti.
Pitam se pitam se

07. 09. 2019 - 15:44

Da li zato što su nas oslobodili!!!!!!
Stara Crna Gora

07. 09. 2019 - 10:49

Svako li hoće da bude država!
lolo

07. 09. 2019 - 15:53

Nezaustavljai proces, ovo je samo zmajavanje javnosti u srbiju i gubljenje vremena. Bit ce vjerovatno pritisaka ali ne treba povukovat priznanje ni slucajno!
Мирослав Ђукић

16. 09. 2019 - 15:22

Лоло, што им Ви не рекосте раније да "ne treba povukovat priznanje ni slucajno"? Ћутали сте, па је до данас њих 14 повукло, а Хоџај каже да ће још 10 држава "povukovat priznanje" (он сигурно не замајава јавност у Србији)? Ево и Милош Земан је рекао да ће и Чешка "povukovat priznanje"? Изгледа, Ваш "Nezaustavljai proces" оде у смокве...
Novi komentar