Selektor Dainius Adomaitis krivi sudije

Bijes Litvanaca: Suđenje je**na sprdnja! Ovo nije košarka

Košarkaši Litvanije porazom od Francuske (78:75) izgubili su sve šanse da se nađu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kini, a njihov selektor Dainius Adomaitis ističe da su za takav ishod najveći krivci sudije.
Objavljeno: 07. 09. 2019 - 21:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Litvanci su protiv Francuza uspjeli da nadoknade minus od 17 poena iz treće četvrtine i uđu u egal završnicu, ali na kraju nijesu slavili.

Može se reći da su tome doprinijeli i arbitri, s obzirom na to da su u samom finišu propustili da Litvaniji dodjele dva poena.

Sve se odigralo prilikom izvođenja slobodnih bacanja Jonasa Valančijunasa na 75:73 za Francuze.

Litvanac je prvi penal ubacio, a drugi mu je skinuo Rudi Gober i tom prilikom zakačio obruč, zbog čega je Litvaniji moralo da pripadne dva poena.

"Ovo je je**na sprdnja! Ovdje nema košarke, nema sistema! Zašto sudije koriste video tehnologiju, ako je ne upotrebljavaju u ovakvim situacijama? Morali su da zaustave igru i pogledaju snimak! Ovi momci su potrošili cijelo ljeto, dva mjeseca su daleko od svojih porodica i za sve to ne dobijaju nijedan euro! Ovako im vraćaju oni koji ne poštuju igru", rekao je Adomaitis na konferenciji za medije.

Litvanski selektor nema zamjerki samo zbog duela sa Francuskom.

"Ovo je drugi meč zaredom da sudije donose odluke na našu štetu. Protiv Australije su dozvolile pravi ragbi, a sad su nama svirali svaki kontakt", dodao je Adomaitis.
Iz grupe L u četvrtfinale su kolo prije kraja prošli Francuzi i Australijanci, a uz Litvaniju sa takmičenja je ispala Dominikanska Republika.

 

Komentari: 0

Novi komentar