Na ulici ostalo više od 10.000 eura

Split: Hakovao bankomat da mu izbacuje novac

Više od 70.000 kuna (10.000 eura) kupili su usred noći policajci s ulice u blizini Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj prostorija Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22, piše Slobodna Dalmacija.
Objavljeno: 08. 09. 2019 - 08:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutrašnje instalacije. Kako saznaje Slobodna, s prenosnog računara je davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, a pritom nije znao da se uključio alarm koji je obavijestio obezbjeđenje.

Njihov radnik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga treba li pomoć. Muškarac se na to trznuo, okrenuo se i pogledao zaštitara zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa rekao, pretpostavlja se da se radi o strancu koji nije ni razumio što ga je pitao. No shvatio je da treba pobjeći.

Nestao je s lica mjesta, no bankomat je nastavio izbacivati novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneseno više stotina hiljada kuna.

Iz policije su za Slobodnu Dalmaciju poručili da je kriminalističko istraživanje u toku.

Komentari: 1

bez pajsera

08. 09. 2019 - 09:26

Na balkanskim prostorima uvjek je bilo kreativnih deckih .
Novi komentar