Sudije koje su oštetile Litvaniju suspendovane sa Mundobasketa

Sudijska trojka koja je oštetila Litvaniju u završnici utakmice sa Francuskom dobila je suspenziju i više neće suditi na Mundobasketu u Kini.
Objavljeno: 08. 09. 2019 - 12:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sudijski trojac Antonio Konde iz Španije, Danijel Garsija Nives iz Venecuele i Leandro Leskano iz Argentine sudio je utakmicu između Litvanije i Francuske i oni kombinovano imaju više od 25 godina sudijskog iskustva.

Jonas Valančiunas šutirao je dva slobodna bacanja za izjednačenje. Prvo je pogodio, a drugo je sa cilindra skinuo košarkaš Francuske.

To smije da se radi, međutim prilikom skidanja lopte Gober je udario obruč, što je nije dozvoljeno, ali sudije svakako nijesu priznale Valančinasu poene.

 

 

Trener Adomaitis je bio veoma ljut, čak je opsovao na konferenciji za medije a FIBA je odlučila da Kondea, Garsiju Nivesa i Leskana suspenduje i njih trojica više neće dijeliti pravdu na ovom Svjetskom prvenstvu.

Komentari: 2

soko

08. 09. 2019 - 13:03

Što je sad tu bitno, oni su obavili posao... Mali ne mogu s velikima i tačka.
Freeman

09. 09. 2019 - 11:48

Sudije su na ovom šampionatu posebna priča,vidjeli ste kako Gasol drži za ruku Jokića ,a sudije sviraju mrtvu loptu.Naravno reakcija Jokića je nedopustiva,navodim samo još jedan primjer koji sam u prenosu vidio,a bilo ih je sijaset.
Novi komentar