Vojnik letvom mlatio dječaka, slomio mu ruku

Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska u nedjelju su izrazili žaljenje i oštro osudili napad na maloljetnika u Otočcu, a protiv pripadnika Oružanih snaga koji je sudjelovao u incidentu provest će se kazneni i disciplinski postupak.
Objavljeno: 08. 09. 2019 - 12:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema informacijama nadležnih državnih tijela, pripadnik Oružanih snaga RH je izvan radnog vremena i redovne službe sudjelovao u incidentu u Otočcu, gdje su maloljetnoj osobi nanesene tjelesne povrede.

Naime, prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio usljed oštećenja imovine, odnosno čamca u njegovom vlasništvu, na kojem je zatekao više osoba, među njima i oštećenu maloljetnu osobu, saopštilo je Ministarstvo.

Letvom pretukao dječaka jer mu je s prijateljima sjeo u čamac

Mediji pišu da je dječak (14) povrijeđen nakon što ga je napao 43-godišnjak jer je s prijateljima sjedio u njegovom čamcu. Dječak se s prijateljima igrao na rijeci te su sjeli u čamac, prišao im je muškarac i napao ih drvenom letvom.

MORH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih povreda.

Nad pripadnikom Oružanih snaga RH provest će se kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojno-stegovnim sudom koji za kaznu može imati prestanak vojne službe.

"Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim", ističe Ministarstvo koje izražava žaljenje zbog događaja i upućuju izvinjenje zbog nedopustivog ponašanja pripadnika hrvatskih Oružanih snaga.

Komentari: 0

Novi komentar