Riječi mržnje

Sušić na utakmici uzvikivao: "Srbe na vrbe" (VIDEO)

"Srbe na vrbe. Srbe na vrbe", uzvikivao je Osman Sušić (39), sadašnji član Glavnog odbora Demokratskog fronta (DF) i viši asistent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, uoči utakmice BiH - Srbija i Crna Gora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koja se igrala u oktobru 2004. godine.
Objavljeno: 08. 09. 2019 - 19:14 Promjenite veličinu teksta: A A A
Susic na utakmici uzvikivao: Srbe na vrbe (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Ponesen navijačkom atmosferom, na video-snimku koji je nakon 15 godina procurio u javnost vidi se kako se mladi Sušić unosi u kameru i uzvikuje "Srbe na Vrbe", pa to još jednom ponavlja.

Ipak, Sušić se, kako kaže za "Nezavisne", ne sjeća ovih riječi koje, kako tvrdi, ne podržava. Kaže da je od ove utakmice, na kojoj "vjerovatno jeste bio", ali se ne sjeća dobro, prošlo mnogo godina i ne sjeća se da je uzvikivao riječi mržnje.

"Ne sjećam se utakmice, možda sam bio, ne znam fakat. Mislim da sam bio na toj utakmici, ali nemam pojma", kazao je Sušić. Prema njegovim riječima, ta utakmica je bila prije petnaestak godina i od tada je prošlo mnogo vremena pa se ne sjeća detalja, no ipak se sjetio da je "možda bio" na pomenutoj utakmici.

"Bio sam, pretpostavljam da sam bio na toj utakmici, ali stvarno ne znam. Ne sjećam se da sam to rekao, stvarno ne znam", rekao je Sušić.

Ističe da nije ni gledao sporni snimak za koji ga je novinar "Nezavisnih" pitao.

"Gledajte, ja to ne podržavam uopšte. Ne podržavam to, a da li sam ja to rekao, ja mislim da ja to nisam. Taj snimak nisam gledao i stvarno ne znam. Ja to ne podržavam i to je to", napomenuo je Sušić.

Osim što je visoki funkcioner DF-s, prema podacima sa sajta Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, Sušić je na Univerzitetu u Sarajevu stekao zvanje magistra nauka iz oblasti politikologije i trenutno je doktorant na istraživačkom polju politologija.

"Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu biran je u zvanje asistenta na Odsjeku politikologija 2009. godine, a 2019. u zvanje višeg asistenta na oblast političkih nauka. Saradnik je na predmetima istorija Bosne i Hercegovine, istorija jugoistočne Evrope, istorija ratova i genocida, studije holokausta i genocida.

Objavio je više stručnih radova i prikaza u različitim časopisima i zbornicima radova. Učestvovao je na više naučnih i stručnih konferencija i simpozija", navodi se na sajtu fakulteta.

Komentari: 7

nista novo

08. 09. 2019 - 20:58

Zato sad zive u fidjan drzavici
Da, i ....

09. 09. 2019 - 03:22

Sve je bolje nego biti region Srbije
Bihor

09. 09. 2019 - 03:18

Kakav je to naučni radnik koji je već deset godina asistent, nije doktorirao i nije postao docent, po zakonima o visokom obrazovanju svih ovdašnjih država trebalo bi da je otpušten. Al tako je to: kome je babo bog lako mu je da bude svetac.
CRNOGORAC

09. 09. 2019 - 07:58

PROSTO MU BILO AKO JE MISLIO NA SRBE IZ C.GORE I REPUBLIKE SRPSKE.
Mrkonja

09. 09. 2019 - 12:14

Ma pravi intelektualac
stripovi & trikovi

09. 09. 2019 - 19:20

Ništa posebno niti inovatorsko u odnosu na Vučića 100 za jednog.I sada kao neki mirovnjak suznih očiju ...
oplakivanja greški

09. 09. 2019 - 19:32

Sada srbi u regionu oplakuju svoje greške i upiru prstom na sve i svašta sto su izazvali.Pa ako je iko bio za suzivot i očuvanje bivše drzave to su bili BOŠNJACI I MAKEDONCI ali se nisu pitali.
Novi komentar