Pijan napao policajca i iscijepao mu uniformu

Banjalučanin Slaviša L. uhapšen je zbog sumnje da je napao policajca, nakon što je njegov automobil zaustavljen tokom redovne kontrole, saznaju “Nezavisne”.
Objavljeno: 09. 09. 2019 - 09:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je uhapšen sinoć oko 23.40 sati u mjestu Borkovići, kada su službenici zaustavili golf kojim je upravljao osumnjičeni u vidno alkoholisanom stanju.

Prema navodima iz policije, Banjalučanin je po zaustavljanju izašao iz automobila te počeo da vrijeđa policijske službenike, a na jednog od njih je fizički nasrnuo, oštetivši mu službenu uniformu.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštava Banjaluka, koji je naložio da se protiv S.L. dostavi izvještaj za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Na području Policijske uprave Banjaluka, tokom osam mjeseci 2019. godine, ukupno je evidentirano 130 slučajeva napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje, što svjedoči u prilog činjenici o težini policijske profesije i tome da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, a sve sa ciljem zaštite građana i njihove imovine.

Komentari: 0

Novi komentar