Zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Pokrenuta istraga protiv Plasida Dominga

Udruženje koje zastupa operske pjevače i osoblje "Američkog esnafa muzičkih umjetnika" saopštilo je danas da je pokrenulo sopstvenu istragu o seksualnom uznemiravanju koje je navodno počinio čuveni operski pjevač Plasido Domingo, navodeći da nije sigurno u rezultate istrage operskih kompanija.
Objavljeno: 09. 09. 2019 - 12:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Udruženje je navelo da je istragu pokrenulo nakon dvije vesti agencije AP u kojima je više žena optužilo Dominga za seksualno uznemiravanje ili drugo nedolično ponašanje, javlja AP.

U mejlu koji je udruženje poslalo svojim članovima ističe se da su tražili od kompanija koje zapošljavaju 78-godišnjeg pjevača da istraže navode, ali da kompanije nisu bile spremne na to ili nisu bile u mogućnosti da Udruženju dostave uvjerenja o obimu i vremenu istrage kao i da li će rezultate javno objaviti ili na neki drugi način obavijestiti Udruženje.

Opera Los Anđelesa, u kojoj je Domingo dugo godina bio generalni direktor, angažovala je spoljnog savjetnika da vodi istragu, ali je odbila da otkrije bilo kakve detalje o tome kako će se sprovesti ili da li će rezultati biti objavljeni.

Udruženje dalje navodi da će istragu voditi tužilac Brus Mafeo, nekadašnji savezni tužilac.
 

Komentari: 0

Novi komentar