Sastanak čelnika HGI sa hrvatskim ambasadorom

Podrška Veselka Grubišića radu i aktivnostima Foruma žena HGI

Povodom formiranja Foruma mladih i Foruma žena Hrvatske građanske inicijative ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić sastao se sa predsjednicom Foruma žena HGI-ja Tamarom Bogdanović i potpredsjednikom HGI-ja Zvonimirom Dekovićem.
Objavljeno: 09. 09. 2019 - 13:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

U znak podrške radu HGI-ja i novoformiranim forumima Grubišić je uručio čestitku Tamari Bogdanović koju prenosimo integralno:

“Poštovana gospođo Bogdanović,

Upućujem Vam srdačne čestitke povodom izbora za predsjednicu Foruma žena Hrvatske građanske inicijative i želim Vam puno uspjeha u budućem radu. Forum žena kao novo osnovano tijelo stranke dvostruki je izazov koji podrazumijeva predstavljanje i jačanje uloge žena, a još k tome u Vašem slučaju, žena hrvatske zajednice, kako u političkom tako i u društvenom životu Crne Gore. Uspjeh svakog političkog djelovanja obilježen je entuzijazmom koji ima za cilj okupljati ljude koji žele svojim doprinosom izgraditi društvo u kojem će živjeti prema potrebama zajednice. U tom smislu, nadam se kako ćete svojim radom i doprinosom, u suradnji s drugim kolegama iz stranke, stvarati prilike i uvjete za bolji status i život Hrvata i svih drugih u Crnoj Gori.

Na predan i fokusiran rad obvezuje višestoljetno prebivanje Hrvata na ovom području koji su puno pridonijeli kulturnom, gospodarskom i općem razvoju, prvenstveno bokokotorskog kraja, ali i šire. Doprinos hrvatske zajednice vidljiv je i u samostalnoj Crnoj Gori, koji treba postati još veći i u zajedničkom cilju potpune izgradnje europskog vrijednosnog sustava koji se temelji na ravnopravnosti, pravdi, toleranciji i sigurnosti.

Vjerujem kako ćete kao stranka i dalje biti afirmativni i uključeni u process pristupanja Crne Gore Europskoj uniji, gdje Republika Hrvatska kontinuirano pruža pomoć i prijenos znanja, u cilju što kvalitetnijeg završetka pregovora. Veleposlanstvo Republike Hrvatske, ne miješajući se u unutarnju političku situaciju Crne Gore i njenih stranaka, će Vam biti na raspolaganju. Uz najiskrenije čestitke radujem se budućoj suradnji”, naveo je ambasador Grubišić u čestitci. 

Predsjednica Foruma žena HGI-ja prezentirala je rad Foruma koji je formiran u cilju organizovanja i uključivanja novih članova i simpatizera, koji dijele zajedničke vrijednosti i načela HGI-ja istakavši da članovi Foruma mladih i Foruma žena djeluju u skladu sa Statutom stranke, programskim dokumentima i odlukama HGI-ja.

“Hrvatska građanska inicijativa kroz rad Foruma žena ima za cilj motivisati žene za aktivno učestvovanje u društvenom i političkom životu zajednice. Forum žena HGI-ja  radi i djeluje u okviru Hrvatske građanske inicijative, u skladu s Pravilnikom, Statutom Stranke i drugim opštim aktima, a posebno se zalaže za rodnu ravnopravnost kao osnovnu komponentu napretka društva integrisanu u sve razvojne politike. Forum žena HGI-ja okuplja članice koje su interesno vezane za ostvarivanje aktivnosti, čiji je cilj poboljšanje položaja žena u suvremenom društvu”, kazala je Bogdanović. 

Program Foruma žena realizuje se održavanjem raznih studijskih putovanja, edukacijskih radionica, tribina i okruglih stolova, organizovanjem humanitarnih akcija i razvojem saradnje s udruženjima žena Republike Hrvatske na političkom, naučnom i kulturnom planu.

“Takođe, Forum žena kroz svoje aktivnosti planira obilježavanje mnogih značajnih događaja, učestvovanje na raznim seminarima i manifestacijama, u zemlji i inostranstvu od značaja za razvoj programskih ciljeva stranke i položaj žena u političkoj sferi života i rada.”, istakla je Bogdanović.

Tokom razgovora Grubišić je iskazao izuzetno interesovanje za podsticanje edukacije žena u suštinskim političkim temama poput glasanja, izbornim procesima, vrijednostima Evropske unije, dobrobiti političkog djelovanja i izazovima političkog života i rada.

Kroz savjete o načinu pripreme za javne nastupe i predstavljanja određenih tema, značaju i važnosti političkog djelovanja u svim segmentima života i rada svakog pojedinca, usmjeravanju mladih i ulasku u svijet politike koji zahtjeva predanost i rad, Grubišić je ohrabrio planirane aktivnosti i rad mlade predsjednice Foruma nudeći podršku u narednom periodu naročito po pitanju organizacije edukativnih predavanja i prezentacije rada Foruma.

Tokom razgovora istaknuto je obostrano zadovoljstvo i optimizam zbog uspješnosti rada formiranih Foruma HGI-ja putem kojih će novi članovi dostojno prezentirati i jačati prepoznatljivost HGI-ja kao političke partije bliske građanima i partije koja svoje političke ciljeve integriše u realnost društva i života i usmjerava ka evropskim vrijednostima.
 

Komentari: 0

Novi komentar