Optuženi za međunarodni šverc priznao krivicu, odluka na sudu

Ulić pristao na dvije godine zatvora i da uplati 100.000 eura

Vaso Ulić priznao je da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila međunarodnim švercom droge i pristao na zatvorsku kaznu od dvije godine i novčanu od 100.000 eura. Viši sud o ovom sporazumu odlučiće u narednih 15 dana.
Objavljeno: 10. 09. 2019 - 06:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema navodima jedne od optužnica, Ulić je u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali A. M, N. Đ. i T. D. i drugi, sa ciljem obavljanja teških krivičnih djela za koja se može izreći kazna zatvora od dvije do četiri godine ili teža.

- Djelovanje je planirano duže vrijeme u međunarodnim razmjerama jer se djelatnost odvijala na teritoriji više država. Svaki član je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu - piše u optužnici.

Kako se navodi u optužnom aktu, Ulić je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana koji je sačinio, krijumčario MDMA tablete iz drugih zemalja u Australiju radi prodaje.

- Sam ili preko drugih angažovao je kao pripadnike A. M, N. Đ, T. D. i druge, odredio im uloge i zadatke i davao im uputstva, predočavajući im način krijumčarenja droge I mogućnost zarade, a za sebe ostavio da ugovara kupovinu većih količina MDMA tableta. Obezbjeđivao je novac za finansiranje kupovine droge, a koje radnje je odlučio da obavlja sa teritorije Crne Gore – navodi se u optužnici.

Ulić je u avgustu napustio Istražni zatvor u Spužu. On je tada ponudio jemstvo od 300.000 eura kako bi se branio sa slobode, što je sud i prihvatio.

 

Komentari: 1

saradnik

10. 09. 2019 - 07:22

Covjek je gazda sa milionskom imovinom i zasto nebi u dogovoru to oprao za simbolicnu kaznu i tako kupio mir i slobodu .
Novi komentar