Zakazano razmatranje optužnice protiv šest osoba i jedne kompanije

O optužbama protiv Ilinčić i drugih 1. oktobra

Viši sud za 1. oktobar zakazao je razmatranje optužnice protiv Olivere Ilinčić i šest osoba zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima koji su poznati kao „Krapina“ i „Properti investment“, potvrđeno je Pobjedi u toj instituciji.
Objavljeno: 10. 09. 2019 - 07:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sud može da potvrdi optužnicu, vrati na dopunu istrage ili obustavi postupak. Na optužnici je i kompanija Properti investment.

Ilinčić i još dvije osobe i kompanija Properti investment terete se za prevaru na organizovan način, dok se ostalim okrivljenima stavlja na teret zloupotreba položaja na organizovan način.

Ona se tereti da je bila dio grupe koju je oformio bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, koji je priznao učešće u više korupcionaških afera u Budvi i za to je osuđen na tri godine I devet mjeseci zatvora. Navodi iz istrage ukazuju da je ona sa Marovićevom grupom nezakonito došla do vrijedne imovine u blizini Svetog Stefana, a u tim poslovima opština je oštećena jer su prihvatali neispravne ponude na tenderu.

Nedavno je Viši sud blokirao nepokretnosti na Svetom Stefanu i u Bečićima koje su u vlasništvu firme iz Velike Britanije, iza koje, prema nalazima istrage, stoji Ilinčić.

 

Komentari: 2

justicija

10. 09. 2019 - 07:19

Svetozar je priznao da je clan udruzene kriminalne grupe DPS ali da je ljuti sjeroma ` koji ne moze da im plati ni onih 50 hiljada , bjese li , simbolicne kazne ako mu neko od rodbine ne pozajmi . Oni su ga pustili u Bijograd i sad nit dolazi nit se javlja . E sad ako su sudije tolko dokone nek vijecaju i ponovo mlate istu omlacenu slamu .
DURMITOR

10. 09. 2019 - 08:08

Crna Gora i svi protiv nje , zašto niko ne stoji u zaštitu Crne Gore i onih koji je KRADU,PLJAČKAJU , SATANIZUJU , i na kraju prbjegnu u SRBIJU
Novi komentar