Šef američke diplomatije tvrdi

Pompeo: Netačne informacije o "krtici" CIA u Kremlju

Šef američke diplomatije Majk Pompeo izjavio je da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" američke Centralne obavještajne agencije (CIA) koja je imala pristup uskom krugu ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju.
Objavljeno: 10. 09. 2019 - 22:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pompeo: Netacne informacije o krtici CIA u Kremlju
Foto: REUTERS/Tamas Kaszas

"Te informacije su netačne", rekao je Pompeo.

Američki mediji, CNN i Njujork tajms, prenijeli su ranije da su SAD imale osobu u Kremlju koja je navodno potvrdila ličnu umiješanost ruskog predsjednika u operaciju miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. godine. Ta osoba je navodno povučena 2017. godine. Mediji u SAD su dodali da je ta osoba prebačena iz Rusije 2017. nakon što je odbila raniju ponudu da napusti zemlju.

CNN je naveo da je odluka o povlačenju tog izvora donijeta djelimično i zbog zabrinutosti obavještajne agencije prema predsjedniku Donaldu Trampu i njegovim upravljanjem povjerljivim informacijama.

U medijskim izvještajima se navodi da je gubitak takvog pristupa Kremlju ostavio obavještajnu službu SAD bez informacija o trenutnim ruskim akcijama i planovima po pitanju uticaja na druge izbore.

Komentari: 0

Novi komentar