U oblasti reforme javne uprave

MJU: Za šest projekata NVO skoro sto hiljada eura

Ugovori za realizaciju projekata NVO u oblasti reforme javne uprave sa šest nevladinih organizacija u ukupom iznosu od 93.988,11 eura, potpisani su danas u MInistarstvu javne uprave (MJU).
Objavljeno: 11. 09. 2019 - 14:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Potpisnici ugovora će projekte realizovati sa ciljem povećanja informisanosti, razumijevanja i znanja građana o procesu kreiranja javnih politika, veće transparentnosti organa, te povećanja povjerenja građana u rad javne uprave“, kazali su iz MJU.

Predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava, Mirjana Begović je istakla da će ovi projekti doprinijeti, prije svega, većem korišćenju dostupnih elektronskih usluga, ali i jačanju učešća građana u process kreiranja javnih politika.

 

ugovori-22

 

Predstavnici nevladinih organizacija koji su dobili sredstva, istakli su da je realizacija ovih projekata dobra prilika za unapređenje odnosa ministarstva i nevladinog sektora i uspostavljanje međusobne saradnje. Kroz projekte iz oblasti reforme javne uprave prepoznat je i značaj lokalnih samouprava u pogledu pružanja usluga, što je, kako su ocijenili, važno za građane.

Ugovore su potpisale sljedeće NVO:

- Centar za demokratiju i ljudska prava,

- Centar za razvoj nevladinih organizacija,

- Centar za mlade Proactive,

- Novi horizont,

- Bjelopoljski demokratski centar,

- Politikon mreža.

„Javni konkurs MInistarstva javne uprave ,,e-demokratija – učestvuj, predloži, promijeni” još jedna je u nizu aktivnosti koja se realizuje sa ciljem jačanja dijaloga sa nevladinim sektorom kroz zajedničko djelovanje u pravcu ostvarenja strateških ciljeva Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar