Tokom ljetnje pauze

Osnovni sud u Podgorici dobio dvije nove sudnice

Podgorički Osnovni sud dobio je četiri nove kancelarije, od čega dvije sudnice i dvije kancelarije za savjetnike, saopšteno je Dnevnim novinama iz tog suda.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 06:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kancelarije su napravljene tokom ljetnje pauze na prvom i drugom spratu suda, u dijelu u kojem je prethodno bio hol velike površine.

“Tokom ljetnje pauze renovirano je stepenište suda (od prizemlja do trećeg sprata), velika sudnica, kabinet predsjednice suda i jedna sudnica”, navodi se u odgovorima dostavljenim iz Osnovnog suda.

Iz suda nijesu mogli saopštiti tačan podatak koliko je novca utrošeno prilikom renoviranja, navodeći da je radove finansirao i njima rukovodio Sekretarijat Sudskog savjeta, Direkcija za javne radove i Direkcija za imovinu.

Podsjetimo, početkom juna Sudski savjet izabrao je Željku Jovović za predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici.

Tokom 2018. godine Osnovni sud u Podgorici je postigao bolje rezultate rada u odnosu na prethodnu godinu, kako u pogledu broja riješenih predmeta, tako i u odnosu na kvalitet rada iako je radio sa manjim brojem sudija.

Naime, u 2017. godini je riješeno 97,85 odsto u odnosu na priliv predmeta, dok je u 2018. godini riješeno 102,7 odsto u odnosu na priliv.

Komentari: 0

Novi komentar