Zdraviji međuobroci u školskim pauzama

Evo što je novo u đačkom meniju za osnovce

Srednja stručna škola ,,Sergije Stanić“ juče je u restoranu Radovče prezentovala novi meni ,,Šampionska užina“ za osnovce u Podgorici. Đačka užina koštaće 15 eura mjesečno za prvo i 10 eura za svako naredno dijete iz iste porodice. Za taj novac djeca dobijaju peciva, sendviče i slično, napravljene od nutritivno vrijednih sastojaka, uz dodatak voća, soka, jogurta, mlijeka ili vode. 
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 07:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor SSŠ ,,Sregije Stanić“ Darko Vukčević rekao je da je ovaj projekat, koji su ambiciozno nazvali ,,Šampionska užina“ od velike važnosti kako za školu, tako i za grad i državu.

- Nastavljamo priču koja je započeta prije tri godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, samo spremniji i svjesniji da je u svemu najvažniji timski rad. Takođe smo ponosni što je dio tima i Institut za javno zdravlje, koji će aktivno učestvovati u izradi menija i garantovati da je hrana koju pripremamo nutritivno prilagođena potrebama djece. Sve ovo ne bi bilo realizovano bez podrške predstavnika NVO Roditelji.me – rekao je Vukčević i dodao da zdravi stilovi života ne treba da budu još jedan predmet u školama, već imperativ kojem se teži.

U cilju formiranja kvalitetnije užine, veliki doprinos je dao i Institut za javno zdravlje. Tim stručnjaka je učestvovao u izradi recepture, te su birali samo najbolje namirnice. U ime Instituta za javno zdravlje, Zorica Đorđević je poručila da oni prate i analiziraju unapređenje školske užine.

NOVI ĐAČKI MENI

Na meniju đačke užine nalaze se - integralni sendvič, kumbaher sendvič sa sjemenkama, čia sendvič, integralni štapići od sira, višnje i krema, integralni pica štapić, integralna pancerota, integralni kroasan sa kremom i višnjom, krofna, čia kroasan sa sirom, integralna slatka lepinja, čoko i zlatni mafin, proja sa sirom, integralna domaća kifla i integralna rolnica.

Gramaža je prilagođena potrebama osnovaca i svima je dovoljna kao međuobrok.

Komentari: 1

Slavko

20. 09. 2019 - 15:48

Koliko je rad ove kuhinje po zakonu?
Novi komentar