Potpisan ugovor

Za vodosnabdijevanje na Cmiljači 580.000 eura

Vlada Crne Gore uložiće oko 580 hiljada eura u izgradnju sistema vodosnabdijevanja usložno-servisnih objekata na lokaciji budućeg skijališta Cmiljača u Bijelom Polju, precizirano je ugovorom koji su danas potpisali Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Vukotić Trejd”.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 08:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o jednom od segmenata u cilju stavljanja u funkciju novog ski-centra, a rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Uprava javnih radova je za ovu lokaciju već ranije ugovorila izgradnju šestosjedne isklopive žičare kapaciteta 2.600 skijaša na sat i tri kilometra ski staza, u ukupnoj vrijednosti od osam miliona eura.

Izgradnja elektronergetske infrastrukture počela je nedavno građevinskim radovima, u cilju pripreme za montažu trafostanice 35/10 kV, koja će napajati ski-centre Cmiljaču i Žarski, a u toku je i probijanje pristupnih saobraćajnica u dužini od oko 16 kilometara. 

Realizacija investicije na Cmiljači omogućiće valorizaciju turističkih potencijala ovog planinskog područja, u koju će Vlada u naredne tri godine uložiti oko 23 miliona eura. 

Komentari: 0

Novi komentar