Osvojila putovanje na lažnoj nagradnoj igri

Domaćica iz Požarevaca provela sedam godina u zatvoru u Peruu

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletjela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, pišu "Novosti".
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema pisanju tog lista, Vasa je nedužna provela sedam godina u zatvoru u toj zemlji. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

"Presretna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli", rekla je ona "Novostima" po slijetanju na beogradski aerodrom.

Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena poslije sedam godina, ali od tada nije uspjevala da se vrati u Srbiju.

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila "treća sreća".

Organizator akcije pomoći Vasi Radović je poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, a doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Komentari: 2

Мирослав Ђукић

12. 09. 2019 - 13:31

Страшно! Јадна жена!
prikupljanje pomoci

13. 09. 2019 - 09:19

E zamisli tu ------ drzavu koja nije u stanju da zastiti svoju , jos nevinu, sugradjanku i da joj kupi povratnu kartu . ...... i ....... trece nema . A kad je da se rautuje i gine patriotizam i sirotinju ispred sebe .
Novi komentar