Na mjestu likvidacije pronađene dvije čaure

Kriminolog o ubistvu Bulatovića: Nema elemenata klasične krvne osvete

Crnogorac Željko Bulatović ubijen je prije tri dana u ulici braće Dronjak u Novom Sadu, gdje je bio podstanar.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako pišu mediji u Srbiji, na mjestu likvidacije Bulatovića nađene su dvije čaure. Po svoj prilici, žrtvi je bio ispaljen hitac prema ruci, a drugi, koji je bio koban– u čelo.
Кako su spekulisali brojni mediji, a po najzastupljenoj verziji, nije isključeno da se radi o osveti i opomeni Željkovom sinu Aleksandru, koji je u prvostepenom postupku osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo počinjeno prije tri godine u Istočnom Sarajevu, pred novu presudu.

Međutim, izvor veoma blizak porodici rekao je za "Nezavisne" da je porodica uvjerena da to nije motiv Željkove likvidacije i da ona nikako nije povezana sa sinom.

Navodno, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je naišao pred ulazom na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega je zatečen pasoš i novac, ali kod sebe nije imao oružje.

Кriminolog Zlatko Nikolić kaže da ubistvo u Novom Sadu nema elemente klasične krvne osvete, kakve su se dešavale u Crnoj Gori i Albaniji, ali da je moguće da jeste u pitanju osveta.

"Кod krvne osvete je karakteristično da se ubica predaje policiji i na taj način pokazuje da je odbranio čast porodice. Ipak, moguće je da je u pitanju osveta za ubistvo u koje je umiješan sin žrtve, da je ta rana još svježa i da je neko likvidacijom Željka Bulatovića htio da tu ranu zaliječi", izjavio je Nikolić.

Inače, njegovom sinu Aleksandru bi trebalo sjutra da bude izrečena nova presuda nakon ukinute prvostepene u Okružnom sudu u Banjaluci. Aleksandar je zajedno sa Sašom Vidovićem osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića, u oktobru 2016. godine, koji je tom prilikom bio izrešetan sa 24 metka. Aleksandar je negirao krivicu.

Drugi optuženi, Saša Vidović, koji je bio dovođen u vezu s crnogorskim "škaljarskim klanom", a koji je osuđen na 20 godina prije ukidanja prvostepene presude, bio je spominjan i u istrazi nakon ubistva istaknutog beogradskog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

 

Komentari: 1

Rašo

12. 09. 2019 - 12:52

Kriminolog izgleda nije shvatio da je s vremenom promijenjen i način krvne osvete. Nema više “ ja sam ga ubio iz osvete” neće ljudi da idu u zatvor.
Novi komentar