Britanski premijer pod pritiskom zbog suspenzije parlamenta

Džonson: Nisam slagao kraljicu

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da nije lagao kraljicu Elizabetu Drugu o suspenziji rada parlamenta i naglasio da takve tvrdnje "jednostavno nisu istinite".
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 13:56 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dzonson: Nisam slagao kraljicu
Foto: Carl Court/Getty Images

Britanski list "Independent" navodi da je premijer pod pritiskom da ukine suspenziju parlamenta pošto se u dokumentima o planovima vlade u slučaju Bregzita bez dogovora pod nazivom operacija "Žuti čekić" ističe da će se zemlja suočiti sa nizom problema.

Džonson je naglasio da je veoma važno shvatiti da su u objavljenom dokumentu nabrojani problemi u slučaju najgorih dešavanja u vezi sa Bregzitom i da su u proteklih nekoliko mjeseci ubrzane pripreme za izlazak iz EU.

- Pokušavamo da dođemo do dogovora i ja se nadam da će biti ostvaren sa našim evropskim prijateljima 17. ili 18. oktobra. Ali, ukoliko bi došli do 31. oktobra bez dogovora bićemo spremni za Bregzit - istakao je Džonson.

Rad britanskog parlamenta je suspendovan početkom sedmice do 14. oktobra i protivnici ovog poteza smatraju da je osmišljen kako bi omeo njihove pokušaje da kritikuju planove premijera za izlazak iz EU i da mu omogućava da izvrši Bregzit bez dogovora 31. oktobra.

Najviši Apelacioni sud u Škotskoj juče je donio odluku da suspenzija rada parlamenta nije zakonita, nakon čega su neistomišljenici optužili Džonsona da je lagao kraljicu o razlozima suspenzije.

Komentari: 1

sam protiv svih

12. 09. 2019 - 15:15

Razbaruseni se malo zaletio .
Novi komentar