Košuta posjeduje tri stana i dvije kuće

Direktor inspekcije ima pet nekretnina: Fer je što sam dobio kredit od države

Direktor Uprave za inspekcijske poslove (UIP), Alija Košuta poručio je da je u državnu upravu došao iz realnog sektora a tamo gdje je, kako je rekao, organizovao posao, državni budžet je dosta prihodovao.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 15:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Direktor inspekcije ima pet nekretnina: Fer je sto sam dobio kredit od drzave
Foto: Dan

On je na konferenciji za medije Uprave rekao da su krediti, koji se daju državnim funkcionerima većeg ranga, opravdani zbog uslova u kojim oni rade.

Upitan zašto je aplicirao za stambeni kredit kada je već imao pet nekretnina, odnosno tri stana i dvije kuće, odgovorio je da je u državnu upravu došao 2017. godine iz realnog sektora a, tamo gdje je organizovao neki posao, rekao je da je dosta prihodovao državni budžet.

Na pitanje smatra li da je to u redu prema građanima od kojih, većina, nema ništa, odgovorio potvrdno.

“Procijenite da li je to bilo fer, ali ja mislim da jeste s obzirom na plate koje mi imamo kao državni funkcioneri”, rekao je Košuta.

On je ukazao da su na internet stranici Agencije dostupni svi podaci i da on nema ništa neprijavljeno.

“Na internet stranici Agencije su ti podaci koji su dostupni svim građanima i zašto nečije lične podatke, gdje je sve prijavljeno, onako objavljivati u medijima? Ja bih pitao jesam li ja jedini pa da me vi bukvalno svakih dva mjeseca pominjete i kad druga imena pominjete moju sliku dajete na ekranu?”, pitao je Košuta.

Komentari: 13

Sokrat

12. 09. 2019 - 15:41

E cujes ovoga, sad nas jos avetinjama pravi???A plata mu nije ispod 1000e kao direktoru jos u po par upravnih odbora.E majko mila dokle ide drskost
IBAR - HAJLA

12. 09. 2019 - 17:30

Ovaj tip već zašao u duboku sedmu deceniju , skolovan u TUTINU i prekaljen u dobrog ,,EGOISTU ,, u CG dobro unovčijo i bogastvo i ljubav, za ljubav se hvali da je kuoijo i pazite sad: STAN i AUTO..
sesti stan

12. 09. 2019 - 15:42

Pa eto on to pravda niskom platom drzavnih sluzbenika . Ovo mu dodje kao neki dodatak ili nagrada .Uopste CG sistem je tako postavljen da je mjesecna plata nebitna bitno je da se dokopas pozicije sa koje mozes da krades pa je tako za zaposlenje na carini placano 30 000 .
123

12. 09. 2019 - 15:53

Je li dozvoljeno psovati u ovim komentarima?
Marko

12. 09. 2019 - 16:09

O Bože dragi , Mnogi državni funkcioneri većeg ranga, državni službenici, državni službenici sa posebnim ovlašćenjima i državni namještenici radeći i 30 do 40 godina, neopravdano zbog načina, uslova i kriterijuma po kojima se dijele, ne dobiše ni jedan euro kredita niti jedan kvadrat stambenog prostora kojim oni .“Procijenite da li je to bilo fer, s obzirom na plate koje imaju državni službenici i namještenici .
Zoran V. Raičević - Toronto

12. 09. 2019 - 16:29

Ponudiću g. Košuti da mi proda stan pod povoljnijim uslovima i da zakonski se otarasi jedne nekretnine, čine mu odgovornost se automatski umanjuje,
Stanje svijesti

12. 09. 2019 - 17:36

To vam je sluičaj sa ovim obijesnim i zadriglim mozgovima. On stvarno i misli tako. Trebalo bi sada Marković i Đukanović da im kao zlatne ribice ponude da im ispune po tri želje. Vrlo bi bilo interesantno čuti njihove prohtjeve, jer je ovo čašćavanje za njih normalna stvar.
Rozaje

12. 09. 2019 - 17:51

Ovo im je nagrada sto su ukinuli penzije majkama sa troje i vise djece.pa vi vidite moji Rozajci a ujedno i svi Crnogorci ko sa nama vlada i koga biramo.
plav

12. 09. 2019 - 17:57

Idi Košuta u planinu odakle si i šljego u POdgpricu!
ramo

12. 09. 2019 - 18:08

e moj alija stidis li se imalo kad obraza nemas, no nijesi ti kriv no smo mi sto smo te tu doveli ,i tebe i sulja i rafeta samo se vi naplastite pod bosnjackom i crnogorskom zastavom ,e ja ti se kunem da vise glasa od mene gkedati necete i ako bogda alah veliki brzo da nestanete sa politicke scene zajedno sa vasom partijom privatnom
Nikolas

12. 09. 2019 - 20:13

Da ima drzave za ove sto voke da imaju po desetak stanove porez najveci uvesti pa neka ih onda gomila.
zakula crnogorac

13. 09. 2019 - 09:57

gos.KOSUTA, jedina pravda je svima jednaki uslovi,a ti to vrlo dobro znas.dakle svim gradjanima isto.SRECNO CRNA GORO!!!
Mirka

13. 09. 2019 - 10:46

Radila sa 35 godina u lokalnoj upravi, nikad nijesam mogla dobiti ni mizerni kredit kakvi su davani sluzbenicima, a ne stan. Povlasceni i podobni su puno toga da zavrse, a mi ostali nista. Bolesna sam otisla u bijednu penziju koja mi sad skoro citava treba za ljekove. Kad cujem i procitam ovakav bezobrazluk gubim kontrolu nad samom sobom. Ovo je sramota dosli smo na bioloski minimum, cisto prezivljavanje, nasa djeca nemogu da se zaposle a i kad se zaposle trebale bi cetiri plate da dignu kredit da kupe stan i nekako prezivljavaju. Sramota do kad ovako poslanici i privilegovani imaju nekretnina i nekretnina, dobra primanja a mi treba da pocrkamo i jos ocekuju da ih glasamo da uvecavaju svoj kapital. Dosta je vise, zasvirajte i za pojas zadjenite.
Novi komentar