Pet pripremnih mečeva u šest dana

"Vučice" bruse formu u Vrbasu

Košarkašice Budućnost Bemaksa nakon skoro mjesec priprema u nedjelju odlaze za Vrbas, a tokom šest dana odigraće pet pripremnih mečeva uoči početka nove sezone.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 16:33 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vucice bruse formu u Vrbasu
Ilustracija

- Ključ je da budemo cjelina, da napredujemo, da se borimo jedni za druge i uradimo sve da na kraju sezone budemo svi bolji - rekao je Vladan Radović, novi trener košarkašica Budućnost Bemaksa.

Budućnost Bemaks će u pripremnom periodu igrati sa Vrbasom (16. sepotembra), novosadskim ekipama Akademija (17. septembra) i 021 (18. septembar), kineskim Šangajem (20. septembar) i beogradskom ekipom Radivoj Korać (21. septembar).

Generalna proba biće duel sa Raguzom 25. septembra.

Cilj košarkašica Budućnost Bemaksa u novoj sezoni je plasman na finalni turnir regionalne WABA lige i odbrana oba domaća trofeja.

- Ambicije u novoj sezoni, sa novim stručnim štabom i podmlađenim timom, ostaju iste. Želimo da pojačamo angažovanje mlađih igračica, ne samo na utakmicama već i na treninzima. Cilj mi je da uklučimo domaće mlađe igračice, kroz trening, da na njima napreduju i zasluže šansu na utakmicama. Mlade igračice moraju se adaptirati na veliki rad i činjenicu da ukoliko žele da napreduju moraju provesti mnogo vremena u sali i uložiti mnogo napora - rekao je Radović i naglasio da mu je cilj da na kraju sezone svi, uključujući stručni štab i ekipu, budu bolji.

- Imamo problema sa povredama – Patricija Bura se još nije oporavila od povrede, dok je Violeta Lazarević već 20 dana van treninga. To nas je dosta poremetilo, jer se radi o igračicama na poziciji pet - dodao je Radović.

Kapiten Nikolina Babić kazala je da je ekipa dosta izmjenjena i podmlađena u odnosu na prošlu sezonu.

- Ekipa je dosta podmlađena. Mlađe djevojke i pojačanja koja su stigla iz Crvene zvezde, su borbene, željne rada, spremne za rad i dokazivanje. To odgovara i nama, motivišu nas da i mi zapnemo i budemo još bolje. Cilj je jasan, plasman na finalni turnir, a potom i borba za prvo mjesto - kazala je Babić.

Doskorašnja kapitenka Crvene zvezde, Aleksandra Katanić kazala je da joj se sviđa atmosfera u ekipi i uslovi u klubu.

- Sala je sjajna, treneri i stručni štab takođe. Sve djevojke su nas prihvatile super, mlađe su i razumijemo se u igri i načinu igre. Igra će biti slična kao i u Crvenoj zvezdi, brza i agresivna. Vjerujem da će to i donijeti rezultat -kazala je Katanić.

Njena doskorašnja saigračica u Crvenoj zvezdi, Mina Đorđević kazala je da je Budućnost klub u kojem se dobro radi.

- Sa novom dvoranom stvorili su sve uslove za rad. Tek poslije pripremnih utakmica vidjećemo gdje smo. Imaćemo dovoljno vremena da ispravimo greške i u sezonu uđemo kako treba - kazala je Đorđević.

Komentari: 0

Novi komentar