Jedna od najboljih svih vremena

Kim Klajsters se vraća tenisu!

Belgijanka Kim Klajsters saopštila je danas da će se naredne godine vratiti takmičenjima u tenisu.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 18:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bivša prva teniserka svijeta prvo se povukla 2007. godine kada je osnovala porodicu, dvije godine nakon što je osvojila prvu grend slem titulu, na Ju Es openu.

Ona se 2009. godine vratila na teren, osvojila još dvije titule na Ju Es openu i jednu na Australijan openu, a karijeru je završila 2012. godine.

"Ne želim nešto da dokazujem. Mislim da je ovo za mene izazov. I dalje volim ovaj sport, ali pitanje je da li sam sposobna da igru dovedem na željeni nivo, prije nego što želim da igram na visokom nivou jednog od najboljih ženskih sportova na svijetu. Želim izazov i želim ponovo da budem snažna. Ovo je moj maraton", rekla je Klajsters za WTA, prenijeli su britanski mediji.

Ona bi mogla da se vrati takmičenjima u januaru, ali je rekla da je fleksibilna po pitanju datuma povratka.

Kao bivša prva teniserka svijeta, 36-godišnja Klajsters ima pravo na neograničeni broj vajldkarti na WTA turnirima. Ona će morati da odigra tri turnira ili da zaradi 10 bodova, kako bi se vratila medju rangirane teniserke.

Ona je rekla da joj je odluku o povratku pomalo olakšalo i to što neće morati da igra odredjeni broj turnira tokom godine.

Klajsters je osvojila 41 WTA titulu i u dva navrata provela je 20 nedjelja na prvom mestu svjetske rang-liste.

Od 2008. do 2016. godine rodila je troje dece.

Poslije drugog povlačenja vodila je svoju tenisku akademiju i radila je kao komentator.

 

Komentari: 0

Novi komentar