Vlada raspravljala o aktuelnoj temi

CG pokreće sve raspoložive mehanizme da zaštiti Cijevnu

Vlada Crne Gore pokrenuće sve rapoložive mehanizme definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice ovih međunarodnih akata, kako bi zaštitila Cijevnu.
Objavljeno: 12. 09. 2019 - 19:21 Promjenite veličinu teksta: A A A
CG pokrece sve raspolozive mehanizme da zastiti Cijevnu
Foto: Green Home

To je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade u okviru rasprave o ovoj temi.

Naime, Vlada je utvrdila da Albanija nije na vrijeme i kako treba odgovorila na sve zahtjeve Crne Gore u vezi sa tim pitanjem.

''Vlada je, u okviru rasprave po ovoj tački dnevnog reda, konstatovala da nadležni organi Republike Albanije nijesu blagovremeno, adekvatno ni argumentovano odgovorili na zahtjeve Crne Gore o izjašnjenju o mogućem prekograničnom uticaju projekta izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Cijevni u Republici Albaniji. Iskazana je odlučnost da Crna Gora, nastavljajući da njeguje prijateljske i dobrosusjedske odnose kao jedan od temelja naše vanjske politike, dodatno pokrene sve raspoložive mehanizme definisane međunarodnim konvencijama, direktivama i protokolima koji su obavezujući za sve države potpisnice ovih međunarodnih akata i koje na do kraja jasan način uređuju međunarodne vodne odnose''- saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Odlučeno je da ova tema bude aktuelizovana na predstojećoj sjednici Međudržavne komisije Crne Gore i Republike Albanije za saradnju u vodoprivredi koja je zakazana za 19. septembar.

''Tokom rasprave iskazana je opredijeljenost Crne Gore za poštovanje svih standarda u upravljanju vodama kako sa aspekta potencijalne izgradnje novih energetskih kapaciteta tako i sa aspekta valorizacije vodnih resursa koji pripadaju Crnoj Gori, a koji su duži niz godina u funkciji proizvodnje električne energije u susjednoj Bosni i Hercegovini'', navedeno je u saopštenju.

 

Komentari: 1

cu mehanizme

12. 09. 2019 - 20:07

Zar medju brackim narodima nije dovoljno da se cuju dvije glave , popricaju i rijeseno ?
Novi komentar