Akcija „Kesa je više previše“

Podgorica: Besplatni cegeri za građane

Uprava Glavnog grada Podgorica, zajedno sa nadležnim preduzećima i službama, u prethodnom periodu realizovala je niz akcija posvećenih očuvanju i unapređenju životne sredine. U skladu sa tom praksom, Glavni grad Podgorica od sjutra pokreće kampanju „Kesa je više previše“.
Objavljeno: 13. 09. 2019 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode, ideja im je da od svakog projekta koji grad realizuje dio sredstava koja su opredijeljena za promotivne aktivnosti izdvojimo kako bi kupili cegere na kojima ćemo štampati logo tog konkretnog projekta.

“Budući da smo u prethodnom periodu realizovali Podgorički proljećni pazar, naši sugrađani će sjutra (subota, 14. septembar) od 10.00 sati na zelenoj pijaci „Pobrežje“ (TC Gintaš), biti u prilici da od zaposlenih u Tržnicama i pijacama doo dobiju besplatne cegere sa logom ove manifestacije. Namjera nam je da kao odgovorna gradska uprava podstaknemo naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa, kao i promjeni navika i ponašanja potrošača”, ističu iz Glavnog grada.

Građani će, kako dodaju, vremenom shvatiti da je životna sredina na prvom mjestu i da će, noseći sa sobom u trgovinu cegere, zapravo dobiti mnogobrojne benefite na duže staze, za sebe i društvo u cjelini.

“Budući da u velikom broju marketa tanke plastične kese stoje na pultu gdje kupci mogu da ih uzimaju u neograničenim količinama, koristimo ovu priliku da apelujemo i na privatni sektor, koji redovno podržava sve akcije grada, da uradi svoj dio posla i odgovorno krene u smanjenje upotrebe plastičnih kesa”, poručuju oni.

U Glavnom gradu vjeruju da akcijama koje su realizovali do sada, kao i onima koje tek predstoje, zajedno i svojim pojedinačnim doprinosom mogu sačuvati Podgoricu, glavni grad ekološke države!

Komentari: 3

Bravo

13. 09. 2019 - 12:49

SUPER!!!!! Samo da ne pocnu bacat cegere po ulica ka ono plasticne kese.
Rašo

13. 09. 2019 - 13:20

Ovo je prosto rešivo. Zabraniti nailonske kese u svim prodavnicama i problem je riješen. Ovako dok vam prodavac pakuje i daje kupljenu robu u plastičme kese problem neće biti riješen.
Freeman

13. 09. 2019 - 13:22

Gospodo ,podržavam svaku akciju koja je u cilju zaštite prirode. Da bi ovo bilo uspješno treba zabraniti korišćenje plastičnih kesa ,a narediti korišćenje papirnih kesa.Danas je neko drugo vrijeme ,danas žene uglavnom rade,a ne kao nekada podižu djecu i spremaju ručak,idu u pijacu sa cegerom.Danas svi kupuju i žene i muškarci i trgovine koraju obezbijediti papirne kese,više nije moguće nositi ceger sa sobom.
Novi komentar