Sobranje sjutra o razrješenju Janeve

Slučaj "Reket": Bokiju 13 još 30 dana pritvora

Šoumen Bojan Jovanovski Boki 13 i biznismen Zoran Mileski osumjičeni u aferi "Reket" u Sjevernoj Makedoniji za iznudu 1,5 miliona eura dobili su novih 30 dana pritvora.
Objavljeno: 13. 09. 2019 - 19:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Slucaj Reket: Bokiju 13 jos 30 dana pritvora
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE/LA VERITA / YOUTUBE

Osnovni krivični sud u Skoplju danas je po drugi put produžio pritvor osumnjičenima u aferi "Reket", u kojoj je osumnjičena i šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

Jovanovski i Mileski su u istražnom pritvoru u Skoplju od 15. jula ove godine. Oni su osumnjičeni za iznudu i pranje novca.

Šefica Specijalnog tužilaštva Janeva je pritvorena 21. avgusta kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširio istragu u aferi "Reket". Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore u kojima se čuje i njen glas.

U razgovoru objavljenom na portalu La Veritas između osumnjičenog Bojana Jovanovskog - Bokija 13 i oštečenog Jordana Kamčevog, od koga je iznuđeno 1,5 miliona eura u zamjenu za oslobađanje od pritvora, čuje se glas Katice Janeve koja se obraća Kamčevu, rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

U makedonskom Sobranju u subotu će se glasati o predlogu za razrješenje Janeve.

Prethodno, poslanici opozicionog VMRO-DPMNE optužili su vladajući Socijaldemokratski savez i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva da se plaše da razriješe Janevu da ne bi ugrozili visoke funkcionere umiješane u aferu "Reket". VMRO-DPMNE juče je zahtijevao hitnu sjednicu za razrješenje Janeve.

Janeva je u pritvoru od 21. avgusta nakon što je skopsko Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju proširilo istragu u slučaju "Reket" u kome se šefica Specijalnog tužilaštva tereri za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja.

Komentari: 0

Novi komentar