Počela kampanja Kesa je više previše

U Gintašu podijeljeni besplatni cegeri

Glavni grad Podgorica je danas i zvanično pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ na zelenoj pijaci TC „Pobrežje“ gdje su podijeljeni besplatni cegeri kako bi podstakli naše sugrađane da naprave prvi, veliki korak, koji će u krajnjem imati za cilj podizanje svijesti o štetnom uticaju plastičnih kesa.
Objavljeno: 14. 09. 2019 - 13:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom, zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić govorila je o značaju ove akcije za društvo u cjelini i važnosti promjene svijesti i ponašanja potrošača.

“Glavni grad je pokrenuo kampanju „Kesa je više previše“ koja predstavlja kontinuitet svih naših prethodnih akcija u cilju zaštite životne sredine. Ono što je cilj Glavnog grada – jeste da ove akcije sprovodimo redovno. Vidjeli ste da se na cegerima nalazi logo našeg nedavno održanog Podgoričkog proljećnog Pazara i upravo to je i zamisao, da besplatno dijelimo cegere na kojima će se nalaziti logo maanifestacija i projekata Glavnog grada. Ova kampanja će se upravo tako i finansirati , dakle, iz sredstava koja se izdvajaju za promovisanje naših projekata“, istakla je Vujačić.

cegeri-2

Ona je podsjetila da je “navika” upotrebe cegera bila prisutna godinama unazad, kada je ceger bio neizostavni predmet u svakom domaćinstvu i pozvala građane da sve više pribjegavaju upotrebi cegera i papirne ambalaže, te daju svoj doprinos naporima svih gradskih preduzeća, sa ciljem očuvanja sredine u glavnom gradu jedne ekološke države.

cegeri-3

“Naša ideja je da smanjimo upotrebu plastičnih kesa, kojih zaista ima previše i nijesmo ponosni na one slike koje gledamo naročito u zimskim mjesecima, bez obzira na nadljudske napore naših kolega iz privrednog društva „Čistoća“ kojima smo zahvalni na velikom trudu i radu. Nama je potrebna podrška naših sugrađana , privrednog sektora, koji uvijek podržavaju akcije Glavnog grada, kako bi smanjili upotrebu plastičnih kesa. Svakako potrebna nam je i podrška medija kako bi edukativno djelovali na cjelokupno društvo jer smo sigurni da jedino na taj način, udruženo možemo ovu akciju sprovesti, onako kako smo je zamislili i da ona u krajnjem može biti uspješna“, zaključila je Vujačić.

Komentari: 0

Novi komentar