Opštine Tuzi represivnim mjerama zavodi komunalni red

Pogrešno parkiranim vozilima policija će blokirati točkove

Opština Tuzi pripremila je odluku o javnim parkiralištima, a na osnovu nje preduzeće Komunalno pripremiće cjenovnik. Novi opštinski propis, koji je na javnoj raspravi, propisuje da će vozilo bez registarskih oznaka, ali i ono za koje nije moguće identifikovati vozača, a koje se nepropisno parkiralo, privremeno biti blokirano postavljanjem na točku posebnog uređaja za blokiranje, koje vrši radnik preduzeća Komunalno.
Objavljeno: 15. 09. 2019 - 07:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Na vozilu se ostavlja upozorenje sa upustvom o postupanju korisnika za deblokiranje vozila. Prije deblokiranja vozila, korisnik je dužan da plati troškove postavljanja i uklanjanja uređaja za privremeno blokiranje vozila. Komunalne djelatnosti mogu paukom premjestiti vozila”, navodi se u odluci.

Sa 250 do 5.000 eura kazniće se privredno društvo ili pravno lice ako ne održava parkirališta i parkinge za bicikla, ne obezbijedi parking za OSI ili fizičkom licu odobri da koristi parking kao povlašćeni korisnik za više od dva vozila.

“Kazniće se i odgovorno lice u privrednom društvu ili drugom pravnom licu od 50 eura do 1.000 eura. Pravno lice kazniće se i ako nelegalno na svojoj parceli naplaćuje parking, parkira se bez karte, ne istakne kartu sa unutrašnje strane vozila. Za ove prekršaje fizičko lice biće kažnjeno od 50 do 1.000 eura, a preduzetnik od 150 do 3.000 eura”,  piše u odluci.

Na javnoj raspravi je i odluka i o prirezu poreza na dohodak fizičkih lica kojoj je propisano da se uplata prireza vrši na račun za lokalne prihode budžeta opštine.

Centralna javna rasprava zakazana je za 19. septembra u 10 časova, u sali Skupštine Opštine Tuzi.

Komentari: 4

SA ZAPADA

15. 09. 2019 - 10:35

Čitam i ne vjerujem , Nasilje je postalo iz ,,necivilizovanog društva ,pojedinca i grupe,, ova vrsta nasilja prema vozačačima i vlasnicima automobila zauzala je maha od ULCINJA do evo TUZI , u modernim i civilizovanim društvima ovo je najprosti način rešavanja koji ima jednostavno i primjerno rješenje, Svjedok sam ovog ljeta u ULCINJU gde ovlašćena komunalna policija vrši represiju na NAJPRIMITIVNI NAČIN prema turistima koji su kažnjeni upravo vezivanjem auta ,,blokadom točka,, BOG NAM U POMOĆ
Jedino siluu priznaju

15. 09. 2019 - 11:23

Sa primitivnim ljudima moras primitivno .
Kako su efikasniii

15. 09. 2019 - 10:46

Kad je parkiranje u pitanju tu pokazuju svu snagu države i stavljaju lance ako treba. Kad su ubistva u pitanju, e tu su malo liberalniji, malo tamo, malo ovamo i na kraju niđe.
Blko

15. 09. 2019 - 11:17

Samo dobru aku brusilicu a gvozdje prodat na Konik .
Novi komentar