Nadmetanje u starim sportskim disciplinama

Njeguši pobjednici viteških igara u Lovćencu

U Lovćencu su, u organizaciji Crnogorskog društva "Lovćen", u subotu 14. septembra održane jubilarne desete "Plemenske viteške igre".
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 07:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Već deceniju, daleko od postojbine, potomci crnogorskih iseljenika se nadmeću u starim sportskim disciplinama. Ove godine pobjednici viteških igara su Njeguši, drugo mjesto su zauzeli Bjelice, a treće mjesto je pripalo ekipi "Durmitor" iz Bačkog Dobrog Polja.

Najmlađi vitezovi, koji daju posebnu draž manifestaciji su se takmičili u igrama za djecu.

Uz igre je priređeno i nadmetanje u kulinarskim vještinama.

Nakon takmičarskog dijela je nastavljeno druženje uz gusle i pjesmu.

“Veliku zahvalnost dugujemo mještanima i sunarodnicima iz Lovćenca, Feketića, Crvenke, Bačkog Dobrog Polja i Subotice, te Srdjanu Čavoru sa Njeguša koji svojim učešćem doprinosi njegovanju i afirmaciji ove manifestacije, za šta mu je Crnogorsko društvo “Lovćen” uručilo plaketu. Posebno se zahvaljujemo pokrovitelju  igara Uprava za dijasporu Crne Gore”, ističu organizatori manifestacije.

viteskeigrelovcenac

viteskeigrelovcenac3

viteskeigrelovcenac4

 

Komentari: 4

Marko Feketić

16. 09. 2019 - 09:13

Ovi vitezovi iz Lovćenca pojačani izvjesnim Tripkovićem iz Bačkog Dobrog Polja manifestovali su svoje divljaštvo u Lovćencu čitav dan i deranje uz gusle .Takve bruke i takvijeh grdila Vojvodina još odavno viđela nije.Na kraju su se iznapijali i prevrnuli kazan u kome su kuvali pasulj i jedan od učesnika zadobio je opekotine prvog stepena.Crnogorci u Srbiji imaju takve predstavnike kojima mogu da se ponese u svim oblastima kulture ,ali Uprava za dijasporu jedino podržava ove čobane i njihove igre.
Saša

16. 09. 2019 - 20:14

Teško je cio život posmatrati ljude iza žbuna, opušti se malo. Učini nešto za sebe i svoje, pohvali se i ti javno s tim i pušti ljude da se vesele, oni bar znaju ko su i za čega žive. Znamo da si navikao na filharmoniju ali nema, što ćeš.
LOVĆENAC

16. 09. 2019 - 21:05

.....................................! .........................!!!!!
Maksim Vrbas

16. 09. 2019 - 09:44

Ovo su nažalost neosviješćeni ljudi loji se bave poslom koji ne znaju.Nije ovo vrijednost kojima treba Crnogorci da se predstavljaju .Malo je naroda koji imaju takve predstavnike u svim oblastima kulture ali oni ne žele da imaju posla sa ovakvim načinom prezentacije indetiteta .Za sve ovo kriva je i sama matica država Crna Gora koja šalje nestručne ljude i u diplomatiji i one koji treba da pomognu crnogorsku nacionalnu manjinu u Srbiji.Već po Vojvodini Crnogorce simpatično zovu UROĐENICI!
Novi komentar