Saradnja UIKS-a i njemačke NVO

Petoro zatvorenika završili obuku za pomoćnog kuvara

Za pet zatvorenika koji izdržavaju kaznu zatvora u petak su dodijeljeni sertifikati o stečenom znanju na poslovima pomoćnog kuvara, nakon završene stručne obuke, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 08:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

 “Završetak stručne obuke zatvorenika na poslovima pomoćnog kuvara je jedna od niza aktivnosti u saradnji UIKS-a i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“. Takođe, dodatna oprema za kuhinju, nabavka traktora, plastenička proizvodnja i realizovana stručna obuka zatvorenika na poslovima rasadnika, proizvodnja betonskih blokova su projektne komponente zajedničkog Memoranduma o saradnji”, navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je u saradnji sa nevladinom organizacijom „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“, proširila kapacitete poljoprivredne i industrijske djelatnosti, sa čime je znatno postigla širenje radnih aktivnosti za zatvorenike u okviru zatvorskog sistema, a time i uspješniju rehabilitaciju i reintegraciju zatvorenika, kroz radni tretman.

 

Komentari: 0

Novi komentar