"Ptičica" na Velikoj sceni KIC-a

Posljednji dan FIAT-a: Balet, koncerti i uručenje nagrada

Posljednji dan takmičarske selekcije FIAT-a rezervisan je za mađarsku baletsku predstavu "Ptičica", koja će biti izvedena u 20 sati na Velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović".
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 08:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koreografiju i koncept uradio je Pal Frenak. Novo djelo Pala Frenaka govori o zidovima, o fizičkim i emocionalnim preprekama u nama samima, kao i o načinu na koji naša mašta kreira jednu novu stvarnost kako bi opstala, navedeno je u najavi.

U predstavi igraju: Anibal dos Santos, Fanni Esterházy, Gábor Halász, Bettina Jurák, Milán Maurer, Latasha Pugh, Kristóf Várnagy. Predstava se realizuje u saradnji sa Ambasadom Mađarske u Podgorici i Ministarstvom vanjskih poslova Mađarske.

U okviru muzičkog programa, u 22 sata u dvorištu Kuslevove kuće, biće upriličen koncert crnogorskog benda "Vrpca", koji čine: Miloš Pejović, gitara (ex-Emotional Sickness, Deep Thoughts); Danilo Pendo, bas gitara (ex-Bad Taste, Old Farts); Zarija Pavićević, bubanj (ex-Pigs& Enemies, Antonio Sančez i kurvini sinovi); Braco Subotić, vokal (ex-Zen Ras Ink, Beatz & Rhymes).

Muzički program će se nastaviti, pa će od 23 sata nastupiti FM Mirda - klasično radijsko žanrovsko pretumbavanje u ključu Geschmackssache/ It’s a matter of taste / Pitanje je ukusa ili jednostavnim foršpanom rečeno – More of Everything 4 Everybody, s pregrštom muzičkih bisera koji ne priznaju vremensku distancu.

Zatvaranje festivala i dodjela nagrada biće održano u ponoć, u dvorištu Kuslevove kuće.

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Sonja Vukićević, predsjednica žirija, Božo Koprivica, član i Petar Burić, član, dok će imena dobitnika saopštiti PR festivala Jelena Đurđić.

Odlukom Umjetničkog savjeta festivala, ove godine glavna nagrada za najbolju režiju (autora), nosi ime Slobodana Milatovića, poznatog crnogorskog reditelja, koji je bio i jedan od osnivača FIAT-a.

Ulaz za sve programe festivala je slobodan.

fiatprogram

 

Komentari: 0

Novi komentar