Na šetalištu i užem urbanom jezgru

Uklonjene oboljele palme u Risnu

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sa direktorom Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoranom Mrdakom, vlasnikom YU BRIV-a Vojom Bujkovićem i direktorom Komunalnog preduzeća Mladenom Lučićem prisustvovao je uklanjanju oboljelih palmi na šetalištu i užem urbanom jezgru u Risnu.
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 10:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Aprcović je kazao da je ,,ovo bio izuzetno kompleksan posao koji je završen u rekordno kratkom vremenskom periodu”.

U razgovoru sa mještanima on je dogovorio prioritete rada u Risnu do kraja ove i tokom iduće godine i dao nalog da se u srijedu, četvrtak i petak izvrši rekonstrukcija oštećenog pločnika na pijaci u Risnu.

Dogovoren je i drugačiji sistem čišćenja Risna iz razloga što su najčešće primjedbe građana bile na nivo čistoće. Takođe, dogovoreno je i da se izvrši produžetak javne rasvjete na djelovimana na kojima to građani očekuju.

Nakon završenog posla za sve radnike organizovan je zajednički ručak, uz zahvalnost predsjednika prevashodno YU BRIV-u koji je dao svu potrebnu mehanizaciju za okončanje ovog kompleksnog posla.

,,Veliku zahvalnost dugujemo i Upravi policije na pružanju potrebne asistencije kako za regulisanje saobraćaja, tako i za završetak pratećih radova”, istakao je predsjednik Aprcović.

,,Što se tiče ostataka palmi YU BRIV je u fazi nabavke specijalne mašine pomoću koje će se izvršiti vađenje palmi, a da se ne prouzrokuje šteta na pločniku ili kamenu ogradu oko palmi. Takođe, dat je nalog Komunalnom preduzeću da zajedno sa stručnjacima iz hortikulture odluče koje su to mediteranske zasade koje bi mogle biti postavljene umjesto palmi”, zaključio je Aprcović.

 

Komentari: 1

kika

16. 09. 2019 - 13:40

BRAVOOOOOOO BRAVOOOOO TAKO SE VOLI SVOJ GRAD !!! BRAVO ZELJKO !!!
Novi komentar