Svečanost u Nikšiću

Marković, Orav i Grbović postavili kamen temeljac Doma za stare

Premijer Duško Marković, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović svečano su obilježili početak gradnje Doma za stare u tom gradu.
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje Doma za stare premijer je podsjetio da se prva faza finansira i iz donatorskih sredstava, dok drugu fazu finansira u cjelini Vlada i rekao da se regionalni stambeni projekat realizuje zadovoljavajućom dinamikom.

„Kroz taj projekat već smo riješili mnoga važna pitanja koja se tiču smještaja ranjivih kategorija u koje spadaju i penzioneri i izbjeglice i, naravno, socijalno ugrožena lica. Podsjetiću vas da smo 2018. godine zatvorili kolektivne centre u Beranama Rubež 1 i Rubež 2 izgradnjom 95 stambenih jedinica i da smo istovremeno zatvorili najveći kolektivni centar za izbjeglice na Koniku gdje smo izgradili 171 stambenu jedinicu, a 2016. godine u Nikšiću, kao što je rekao gradonačelnik, dvije stambene zgrade sa 63 stambene jedinice. Ovo je dokaz da Vlada i da se država sa svojim partnerima i donatorima veoma odgovorno odnosi prema licima koja su u stanju socijalne i stambene potrebe – penzionera, izbjeglica i socijalno ugroženih građana“ – rekao je tom prilikom predsjednik Vlade.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta, površine gotovo deset hiljada kvadratnih metara sa 104 smještajne jedinice za 208 lica, iznosi 7,4 miliona eura od čega su 3,3 miliona donatorska sredstva.

Predsjednik Vlade radnu posjetu Opštini Nikšić nastavlja razgovorom sa lokalnim rukovodstvom i privrednicima i posjetom Župi Nikšićkoj gdje će obići radove na izgradnji lokalnog puta Nikšić – Župa, svečano otvoriti radove na izgradnji fudbalskog terena i posjetiti plantažu jabuka kompanije „Naše voće“.

Događaju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Komentari: 1

Zaid

16. 09. 2019 - 12:42

Najviše mi je ža' Orava dok su ga drmusali nikšičkim ulicama punih neravnina i potonulih šahti
Novi komentar