“Nasljeđena gomila neriješenih problema”

DPS Kotor: Bivši koalicioni partneri sami došli u konflikt sopstvenih interesa

Građanke i građani Kotora postaju svjesni činjenice koliko je za kvalitet njihovog života u njihovom gradu važno kad redovno funkcioniše zakonodavna vlast a izvršna vlast neumorno radi na poboljšanju njihovog životnog standarda, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 11:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ignorisanje glasa naroda izraženih preko 33 odbornika u Skupštini opštine Kotor, pa samoinicijativno donošenje brojnih odluka i rješenja od vitalnog značaja za građanke i građane Kotora imalo je za rezultat samo stagnaciju i otežano obavljanje redovnih aktivnosti naših sugrađana. Nedavno su neki samoprozvani govornici govorili o riječi i dijelu u Kotoru a, pri tom, zaboravljaju da isti nijesu uspjeli organizovati sjednicu Skupštine opštine Kotor unazad dvije godine. Razlog je, upravo činjenica da su bivši koalicioni partneri sami došli u konflikt sopstvenih interesa, a građankama i građanima Kotora je, danas, ta činjenica više nego poznata i jasna”, navodi se u saopštenju DPS-a Kotor, dostavljenom Portalu Analitika.

Jasno je, kako dodaju, iz više razloga.

-Na primjer, rješenje problema uklanjanja građevinskog otpada sa lokacije bivšeg hotela „Fjord“ čekao je više od godinu dana! Kad se izuzmu kalkulacije u korist ličnog a kao prioritet postavi svoj grad, rješenje se brzo pronađe, za manje od dva mjeseca, i danas kotoranke i kotorani gledaju svojim očima, i nikom ne moraju da vjeruju na riječ, kako ta ružna slika jedne ruševine ide u zaborav i kažemo ne ponovilo se, jer mi živimo u prelijepom gradu, gradu pod zaštitom UNESCO-a. Dalje, ako se malo udaljimo od samog centra UNESC-ovog grada dolazimo do Risna i problema oboljelih palmi, koje su postale više nego opasnost za naše sugrađane, a ponajviše za najmlađe sugrađane koji se u svojoj igri okupljaju na risanskoj rivi i šetalištu. I ovaj problem je dobio konačno rješenje u veoma kratkom vremenskom periodu, nijesu trebale godine, zahvaljući profesionalno-poslovnoj komunikaciji i saradnji zainteresovanih privrednih subjekata iz kotorske opštine. I pored brojnih nasljeđenih, a postali su više nego tekući, problema ohrabruju nas i brojni prijedlozi i rješenja za narednu turističku sezonu, a vezano za priobalni pojas i zelenih površina u kotorskoj opštini-ističe se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Samoprozvani govornici, napominju, idu dalje i osporavaju nova kadrovska rješenja u kotorskoj opštini, “a najviše ih je zaboljelo, ustvari, jedno rješenje odnosno čelno mjesto u instituciji OJU „Muzeji“ Kotor”.

“Nažalost, moramo vas informisati da ste morali preciznije iščitati pravila konkursa za navedeno radno mjesto gdje je, između ostalog, izričito naznačeno, na primjer, radno iskustvo tri godine! Samoprozvani su ignorisali tu činjenicu jer njihova izabrana osoba nije imala ni tu kvalifikaciju, pa dotičnu osobu usput proglasiše i ekspertom! Ekspert, kad mu već može biti, prekraja sva normativna pravila i krene u preokret sistematizacije radnih mjesta i, gle čuda, sa radnim mjestima i koeficijentima na ličnu zaradu, upravo udovolji samoprozvanim govornicima. Da je ovo sve normalno, rekli bi da je ekspert „ničim izazvan “ uradio i dobar posao. Međutim, kotorska javnost je, itekako, dobro upoznata koji su se sve samoprozvani udomili upravo u ovoj instituciji kojom je rukovodio, sad već bivši, ekspert. Da li je eskpert radio u svoje ime i za svoj račun, ili u svoje ime a za tuđi račun ili ti već za neku drugu kombinatoriku? Očigledno jeste, samo iznenađuje činjenica da se tamo neki samoprozvani oglašavaju po ovom pitanju. Da li je u pitanju borba za ostvarenje političkog cenzusa u gradu Kotoru? Ako jeste, onda vas moramo zamoliti da nas ne opterećujete sa vašim problemima”, navedeno je u saopštenju.

Kad je riječ o nezakonitostima po pitanju rodbinskog, kumovskog i partijskog zapošljavanja u opštini Kotor za vrijeme bivše koalicione vladavine, u kotorskom DPS-u tvrde da one uveliko postoje, objavljene su i u medijima, a inspekcijski nalazi služe kao svjedočanstvo tog vremena!

-To što ih isti nijesu željeli prihvatiti, nikako ne može biti odgovornost Demokratske partije socijalista Kotor. Ovih dana se, inače, čuju i optužbe da bi ta raznorodna koalicija u Kotoru i uspjela ali im je nedostajala podrška Demokratske partije socijalista u SO Kotor! I šta danas Kotoranke i Kotorani slušaju i čitaju? Samoprozvanima je kriva Demokratska partija socijalista Kotor zašto nijesu radili i odradili svoj posao, kako sa aspekta zakonodavne tako i sa aspekta izvršne vlasti. Svojih „pet minuta“ isti akteri kotorske političke scene imali su i prije nekoliko godina a i u skorije vrijeme. Učinak je isti, nasljeđena gomila nerješenih problema.  Da li opet čitamo žal za propuštenom šansom”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 1

Kotoranka

16. 09. 2019 - 13:38

SVE POHVALE ZA DPS KOTOR SA KOALICIONIM PARTNERIMA NA CELU SA GRADONACELNIKOM ZELJOM APRCOVICEM !!! TOLIKO SE OSJECA POMAK U GRADU , TOLIKO SE VEC POCELO RADITI ILI ZAVRSAVATI , NAPOKON SE OVOZI ŠUT SA HOTELA FJORD, BAZEN SE RADI , TOLIKO DIREKCIJA ZA UREĐENJE I IZGRADNJU KOTORA RADI , SVE ZA POHVALU SAMO NAPRIJED SIGURNIM KORAKOM !!! ZELJKO APRCOVIC JE JEDINI PRAVI IZBOR U KOTOR DANAS !!!
Novi komentar