Na vanrednoj konferenciji

Katnić: Vujošević napustio Crnu Goru

 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da je sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević, koga sumnjiče da je član kriminalne grupe koju je formirao odbijegli biznismen Duško Knežević, napustio Crnu Goru. On je Crnu Goru napustio dva dana prije nego što je sporni snimak objavljen. 
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 15:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare povodom snimka koji je objavljen a na kome se čuje da je Vujošević od Kneževića uzimao novac i davao ga vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, Vujošević je pod prismotrom policije od sredine 2018. godine.

<<< Knežević objavio snimak o navodnoj korupciji u VDT <<<

<<< Stanković neće da odgovara na pitanja novinara: Miran sam, tajming nije slučajan <<<

<<< Sekretar VDT-a osumnjičen da je dio Kneževićeve kriminalne grupe <<<

<<< Marković o snimku: Država mora da reaguje ozbiljno i brzo u ovom slučaju <<<

<<< Mandić: Pozivamo Stankovića i Katnića da podnesu ostavke <<<

“Iz njegovog praćenja ne postoji sumnja da je bilo ko iz Tužilaštva mimo njega član ove organizacije”, naveo je Katnić i dodao da ne postiji ni udaljenja sumnja da je Stanković uzimao novac.

Dodao je i da mu niko nije pomogao da pobjegne iz zemlje.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako je Vujošević pobjegao iz Crne Gore nakon što se sa vrhovnim državnim tužiocem Ivicom Stankovićem sreo u Herceg Novom Katnić je kazao da nije bio ni pod kakvim mjerama da bi ga spriječili i da ne bi mogao da putuje.

Na konstantaciju da je on pobjegao 2019. godine, a da se istraga vodi od 2018.godine, Katnić kaže da tada nijesu bile preduzete mjere zabrane kretanja.

"Kada je objavljen snimak, mi smo vidjeli da imamo osnovanu sumnju da je član organizacije", dodao je.

Vujošević je, kako je saopšteno, zemlju napustio 13. septembra 2019., dva dana nakon što je sporni snimak objavljen.

Katnić je na novinarsko pitanje zašto su Vujoševića pustili da pobjegne, ako je već bio pod prismotrom i zašto ranije nijesu reagovali nego su čekali da se objavi snimak, kazao da oni ne znaju da li je on pobjegao ili je bolestan ili se liječi u nekoj od drugih zemalja.

“On je napustio Crnu Goru i ne znamo da li je pobjegao. Kontaktiraćemo nadležne organe zemlje u koju se nalazi i ako se ne odazove mi ćemo protiv njega raspisati potjernicu”, naveo je Katnić i dodao da se Vujošević nalazi u nekoj od evropskih zemalja.

Kako je objasnio, Vujošević je za Kneževića trebalo od tužioca da prikuplja informacije o tome dokle se stiglo sa istragama koje se vode protiv njega i Atlas grupe i da pokuša da utiče kako bi odustali od optužnica i blokade imovine. Tvrdi i da u tome nije uspio.

Katnić je rekao I da snimak nije dokaz u sudskom postupku ali da je ubrzao objavljivanje informacije o izvidjaju koje sprovode protiv Vujoševića. Kaže i da bi “čekali nešto ovako, poput objavljivanja snimka,  kako bi javnost vidjela kakve sve pristiske trpi Tužilaštvo”.

Naveo je i da "ne zna da vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković ima imovinu koja je stečena kriminalnom djelatnošću".

 

 

Komentari: 10

Freeman

16. 09. 2019 - 14:39

Ovo je sprdačina sa zakonom,sa građanima i sa državom !.Godinu dana praćen i nesporno utvrđeno da je član kriminalne organizacije i nije uhapšen.
Darko

16. 09. 2019 - 17:35

A ovo mu je dobro"da mu niko nije pomogao da pobjegne iz zemlje". Kako to ispita i ustanovi od sinoć do jutros da mi je znati, a nije ga mogao uhapsiti godinu dana. Pa zar treba bilo šta ovdje čovjek više da se pita. Sve je jasno!
Pejan Dejan

16. 09. 2019 - 14:54

Ili je pošao na konsultacije kod Di Keja. Ih kako ih DK sve uvaljuje, a sebe najviše
Nikola kojo

16. 09. 2019 - 14:58

Ao godinu znaju da radi za Di Keja a i dalhe sekretar VDT...dje to ima. I onda im strmekne a odgovornih nema.
za petama su mu

16. 09. 2019 - 16:50

Sad ce njemu Miljivoje da posalje onog Hodzica kvazi novinara .
Kotoranin

16. 09. 2019 - 15:28

Pratili (su) ga godinu dana?!? I ...nisu ga s(us)tigli...!!! ZA RIPLIJA ....! Zboraše meni jedan kolegai drug,inače suprug duhogodišnje poslnice u državnom parlamentu: "...oni su ti povezani ka'- pasja m....!" Aferim ,aferim....moj stari druže! (Ti puno toga znaš, dok baši državni organi....manje id tebe)njega.) Biće bolje...u Lješkopolje! Hajde da se zabavljamo nečim drugim,prijatnijim...temama. Samo su ŽENE prijatnije od svih ovih "cg-sapunica " .
Kremo Rasov

16. 09. 2019 - 16:41

A ĐEJE NE - NO ?
A hahaa

16. 09. 2019 - 17:28

Opet. I ovaj "napustio Crnu Goru". E baš čudno. Ili mu je neko ka i svakome dosad javio navaka....Kako " ne napuste Crnu Goru" ovi drugi recimo Medojević, Mandić, a ova tzv "boranija" od prestupnika. Oni nikako ne mogu, a ovi iz vlasti, svaki "napustio". Napustila je nas pamet kad ste vi dje ste.
Zoltan

16. 09. 2019 - 17:32

E zamalo nam i ovaj umače. Samo smo godinu dana znali što radi i neuhapsismo ga. Ma još jedna slučajnost. Uapsili bi ga oni i da nije bilo ovog snimka, hahaa. Pa ovi se spr... s nama.
Djordje

17. 09. 2019 - 07:26

Lazovi da nema dalje.
Novi komentar