Predsjednik Vlade poručio

Marković: Neka Han brine o standardima u njegovoj zemlji, mi radimo u interesu građana

“Neka komesar za proširenje Johanes Han brine o standardima rješavanja socijalnih-stambenih potreba u svojoj zemlji, u okviru EU, a mi smo dužni da radimo u intreresu naših građana. Ovo nije politika  koja zahtijeva standarde, ovo je naša naciopnalna politika i naše pravo”, poručio je premijer Duško Marković, upitan da prokomentariše Hanovu izjavu da će Evropska komisija pokrenuti pitanje dodjele stanova javnim funkcionerma u Crnoj Gori, upozoravajući da takva praksa ne postoji ni u jednoj članici Evropske unije.
Objavljeno: 16. 09. 2019 - 15:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Marković  je napomenuo da nije siguran  u kom kontekstu je ta izjava data.

“Mi ovdje ne primjenjujemo praksu EU već interes države. Mi rješavamo stambena pitanja svima kojima je neophodno. Gradimo stanove za penzionere, zaposlene u zdravstvu, obrazovanju , Ministarstvu odbrane, MUP-u. Samo u dvije godine mandata ove Vlade, više  od osam miliona eura smo imali direktnih intervencija prema stambenim zadrugama sindikata, i zaposlenima u ovim organima da bi rješavali stambeno pitanje pod ovim uslovima. Riješili smo više od 1550 stambenih pitanja za ove dvije godine u različitim sektorima pod povoljnjim uslova”, napomenuo je Marković.

Odlazeći komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izjavio je da će

Evropska komisija (EK)  pokrenuti pitanje dodjele stanova javnim funkcionerima u Crnoj Gori.

U intervjuu za Vijesti, Han je rekao da takva praksa ne postoji ni u jednoj članici Evropske unije (EU).

Vlada je nedavno objavila spisak od skoro 100 funkcionera medju kojima ima i onih iz pravosudnih organa koji su dobili stanove ili kredite pod povlaščenim uslovima.

Krediti su dijeljeni na osnovu Vladine odluke da se pojedinima daju krediti a da vrate samo 20 odsto, dok će ostalo biti na teret vlade.

Mediji su objavili da je bilo raznih zloupotreba i da su stanove i povlašćene kredite dobijali i funkcioneri koji su već imali riješeno stambenom pitanje, kao i da su pojedini dobijali veće stanove nego što im pripadaju.

I pored oštre kritike javnosti, premijer Duško Marković je najavio da će nastaviti sa takvom praksom.

 

Komentari: 10

Oh koja smjelost

16. 09. 2019 - 16:48

Jos juce su se snishodljivo smjeskali Hanu (Han na njemacko kokot - pijetao )
Komšija

16. 09. 2019 - 17:36

U pravu je Markivič.
svoja posla

16. 09. 2019 - 18:23

Da nijesmo mi presli kod Rusije kad se ovako kokotimo Hanu ?
Kako izgleda

16. 09. 2019 - 19:21

nećemo mi niđe sa ovom bahatom družinom. Kakvi standardi i gluposti kad Marković ima svoj aršin, pa "socijalno pomaže" ove jadnike sa po pet stanova i deset kuća, daje kredite "ugroženima" koji na račune imaju milione, arčeći šakom i kapom što nije njegovo. Taman vlast kakvu zaslužuje veći dio Crne G.
ojjjj

16. 09. 2019 - 18:46

A hoce mo li u EU ili ne? Valjda treba njihove standarde i sisteme vrijednosti da primjenjujemo ako hocemo u to drustvo. Iznednadjujeca izjava moram priznati, koliko je bila dobra reakcija na Tramp i laktanje, toliko ova izjava dejluje potpuno neadekvatno. Mislim da se ovakava vrsta arogancija treba izbjegavati, a ako treba nesto reci moguce je to reci i zavijeno u diplomatskoj foliji.
ABC

16. 09. 2019 - 20:53

Sto je problem? Ako Han nasijeda na patke nase opozicije, sto mu ne reci?
ojjjj

16. 09. 2019 - 21:29

Problem je sto mu nije receno (Hanu) da je "nasjeo" (ako je "nasjeo"), nego suprotno, ovim mu je upravo potvrdjeno da je tacno to sto je Han rekao i da se u CG radi mimo evropskih standarda. I uz sve to mu je receno na arogantan nacin.
Djordje

16. 09. 2019 - 18:54

Sto se jedis, izgleda da ce se pobrinuti EU i sa vasijem tuzijocima.
Odza Veilji

16. 09. 2019 - 20:45

Zube, NEGO STO, Premijeru!
Tara

16. 09. 2019 - 22:20

Bravo Markovicu..rekao si im u brk..da cete pomagati gradjanima drzave CG.. U Njemackoj zive 650hiljada ljudi bez krova nad glavom..iako je najbogatija drzava u EU..Zalosno! Amerika je ista..narod stanuje ispod podvoznjaka i tunele!
Novi komentar