Maršruta Montenegro prajda duža nego ikada ranije

Maršruta sedme Povorke ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro prajd" koja će biti održana u subotu u Podgorici ove godine je duža nego ikada do sada i obuhvata više od jednog kilometra centralih ulica Glavnog grada, saopšteno je iz organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.
Objavljeno: 17. 09. 2019 - 14:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića odakle će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela "Hilton" odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke.

 

marsruta-prajd

 

Kako je saopšteno, ove godine novina je i što će biti otvorene tri lokacije za ulazak na samo mjesto održavanja Povorke.

„Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić "M". Druga lokacija ulaza biće na mostu Blaža Jovanovića (prilaz iz dijela grada preko Morače) dok će treći, novi, ulaz biti lociran u ulici Slobode na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona)“, rekli su iz Organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počeće program koji će trajati najkasnije do 18.30 h.

Slavlje po održavanju Montenegro prajda biće nastavljeno koncertom hrvatskog benda "Nipplepeople" u 21 sat u Bokeškoj ulici, a koji je organizovan u saradnji sa Podgorica Art Festivalom.

Komentari: 5

CRNOGORAC

17. 09. 2019 - 14:52

OCELI SVRATITI MALO KOD ANFILIFIJA DA OSVJESTA POCETAK PARADE.
Nipošto

17. 09. 2019 - 16:13

On ima svoje parade koje se zovu litije.
Eh

17. 09. 2019 - 17:59

E ove bruke, samo blokiraju normalan život ostalih građana.
Objavite komentar

17. 09. 2019 - 19:04

Kad će parada ugroženih lica sa invaliditetom ili socijalnih slučajeva? Zašto je ova manjina povlaštena u odnosu na druge kategorije društva? Na kraju krajeva,čime su zaslužili da zatvore centar? Zašto homeseksualci imaju prednost u bilo čemu? Mislim da ovim manifestacijama postižu kontraefekat, običan građanin se smori u saobraćaju, a od njega se očekuje da simpatiše učesnike parade. Nikad nisam imao neko posebno mišljenje o seksualnim manjinama ali su počeli da nerviraju. Znam da će proći u najboljem redu, Podgoričani su normalan narod,bar oni iz centra i preko Morače. Nadam se da će i organizatorima leći pare na račun. Malo manje no da ih neko kršem gađe ali biće dosta + dobićemo poene kod zapadnih partnera
Smoriste nas vise

17. 09. 2019 - 21:44

A kad ce vise prestati ove parade i litije po CG, zna li se? Eto, culi smo sve poruke, primili k znanju, ajd sad malo da pocinemo od balona i sarenih procesija... Nemamo nista protiv nikoga, ali nas vise ne maltretirajte, tako vi prajdovanja!
Novi komentar