Nesvakidašnje upozorenje na cesti

Znak smrti na putu: Zbog njega ćete morati da usporite

Nesvakidašnje upozorenje o dozvoljenoj brzini ukradeno sa jedne raskrsnice u ruskom gradu Arhangelsku.
Objavljeno: 17. 09. 2019 - 14:39 Promjenite veličinu teksta: A A A
Znak smrti na putu: Zbog njega cete morati da usporite
Foto: BBC/Arkhangelsk City Council

U ruskom gradu Arhangelsku građani su se uznemirili kada je na jednoj prometnoj raskrsnici "osvanula" statua vjesnika smrti, takozvani Kosač, kao upozorenje vozačima koji prekorače dozvoljenu brzinu. Istog dana je i ukraden.

Znak koji je stajao na jednoj od glavnih crnih tački na Lenjingrad autoputu, bio je predmet diskusije na društvenim mrežama.

Kosač je napravljen po narudžbini, a izradio ga je lokalni zanatlija, kako bi natjerao vozače da uspore na dionici koja je nedavno obnovljena, rekla je Tatjana Simindei, portparolka gradskih vlasti.

Nekima se ideja i dopala, jer je "dobro vidjeti kreativnost u gradu", ali je većina rekla da je znak degutantan.

Arhangelsk grad horora

Što je sljedeće pitali su se ljudi na društvenim mrežama, "ukras sa nadgrobnim spomenikom na mjestu nesreće?". Drugi su komentarisali da je novac mogao bolje da se iskoristi, na primjer da se zakrpe rupe na ulicama ili da se poprave semafori.

"Jednostavno morate da vidite taj znak", rekao je jedan od zvaničnika za Komsomsolskaja Pravda, ali su se mnogi tom stavu suprostavili, jer vozači lako mogu da prouzrokuju više nesreća, ukoliko se uplaše zloslutnog Kosača.

"Pada mi na pamet samo da je ovaj grad postao grad užasa i horora", napisao je jedan od stanovnika Arhangelska, dok je jedan korisnik Tvitera napisao da je možda najbolje da objese tijelo ispred skupštine.

Kosač je u kratkom roku postao internet mim, a znak je zamijenjen sloganima upozorenja poput "Nivo zračenja: Normalan", referenca koja se odnosi na eksploziju koja se dogodila na vojnom poligonu u zapadnom dijelu grada.

Neko, kome se Kosač nije dopao, uzeo je stvari u svoje ruke, bukvalno, pa je vjesnik smrti misteriozno nestao s raskrnice. Ipak, pojavio se nakon nekoliko dana, nedaleko od raskrsnice.

"Samo je kosa oštećena i kada to budemo sredili, vratićemo ga", saopštili su zvaničnici, dodavši da imaju u planu da Kosača premještaju po crnim tačkama na gradskim saobraćajnicama.

"Naš zaštitnik, Arhanđel Mihailo, još uvijek štiti grad", napisao je jedan od građana Arhangelska.

Komentari: 0

Novi komentar